Nicolas Dautricourt / İris Şentürker - Son Dakika
Kültür Sanat

Nicolas Dautricourt / İris Şentürker

Ünlü Fransız Kemancı Nicolas Dautricourt ve Piyanist I·ris S¸entu¨rker 24 Mart Cuma saat 20.00'da Fransız Kültür Merkezi ve CerModern işbirliğiyle düzenlenecek olan konserde dinleyicileriyle buluşuyor.

24.03.2017 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü Fransız Kemancı Nicolas Dautricourt ve Piyanist I·ris S¸entu¨rker 24 Mart Cuma saat 20.00'da Fransız Kültür Merkezi ve CerModern işbirliğiyle düzenlenecek olan konserde dinleyicileriyle buluşuyor.

Programme du concert piano/ violon

Piyano ve Keman konseri programı

Nicolas Dautricourt/ Iris Sentürker

Johann Sebastian Bach 15' Sonate BWV 1014 pour violon et clavier

Sonat BWV 1014 (keman ve piyano)

Jean Sibelius 12' 3 humoresques op.87 & 89

Hasan Ucarsu 8' "Aperlai" from the « The Story of Four Ancient Cities »

César Franck 30' Sonate en la majeur/ La majör Sonatı

İris Şentürker

Oda müziği kariyerini dünyaca ünlü müzisyenlerle verdiği konserlerle devam ettiren piyanist İris Şentürker İstanbul'da dünyaya geldi. Müzik eğitimine beş yaşında başladı. 1998'de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Prof. Meral Yapalı'nın sınıfından derece ile mezun oldu."The British Council" tarafından düzenlenen "Yılın Genç Müzisyeni" yarışmasında birinci olduktan sonra Manchester Royal Northern College of Music'de yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sanatçı, Leontina Margulis, Irina Zaritskaya, Hüseyin Sermet, Sergei Dorensky gibi ünlü müzisyenlerle çalıştı. Eczacıbaşı Vakfı'nın tam bursu ile calışmalarını sürdürdü. İş Sanat tarafından düzenlenen "BBC Solistleri Yarışması"nda en iyi üç sanatçıdan biri seçildi. Fransız Hükümeti'nin davetlisi olarak Alfred Cortot Ecole Normal de Music de Paris'de çalışmalarına ünlü piyanist Christian Ivaldi ile devam etti, Concour Diplöme Execution de Piano yarışmasında üçüncü, Oda Müziği dalında Concour Diplome Superior de Music de Concertiste yarışmasında da oybirliği ile birinciliğe layık görüldü.

Ulusal ve Uluslarası birçok festivalde resitaller, devlet senfoni orkestraları ve oda orkestraları eşliğinde solo konserler verdi. Pelin Halkacı Akın, Gülşen Tatu, Pierre Amoyal, Miguel da Silva, Muhittin Dürrüoğlu, Hüseyin Sermet, Yovan Markovitch, Nicolas Dautricourt, Andrej Bielow, Thomas Riebl ve Alexander Rudin ile ile ikili ve oda müziği konserleri vermeye devam etmektedir. Keman sanatçısı Pelin Halkacı Akın ve viyola sanatçısı Thomas Riebl ile iki ayrı CD çalışması bulunan Şentürker, İş Sanat, 33. 34. ve 42, Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde ve Litvanya Ulusal Filarmonisi daveti ile Vilnius Uluslararası Müzik Festivalinde solist olarak yer aldı. Macaristan, Pakistan, Fransa, İngiltere, Almanya, Avusturya, İtalya, Suriye, Litvanya, Letonya, Estonya ve Japonya'da resitalleri ve oda müziği konserleri süregelen sanatçı halen MSGSÜ Devlet Konsertvatuvarında piyano ve oda müziği dallarında ders vermektedir.

Detaylar :

İl : Ankara

İlce : Altindağ

Mekan : Ankara CerModern

Mekan Adresi : Altınsoy Cad. No: 3

Başlangıç Saati : 24.03.2017 20: 00: 00

Bitiş Saati : 24.03.2017 22: 00: 00

Kategori : Nicolas Dautricourt/ İris Şentürker

Tür : Sahne Sanatları

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Nicolas Dautricourt / İris Şentürker - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement