Niğde 7'den 70'e İftar Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Niğde 7'den 70'e İftar Coşkusu

Niğde 7\'den 70\'e İftar Coşkusu

Niğde Belediyesi tarafından mahalle sakinlerinin bir arada iftar açmaları amacıyla organize edilen ‘Mahalle iftarları’ programı yoğun ilgi görüyor.

16.06.2016 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Belediyesi tarafından mahalle sakinlerinin bir arada iftar açmaları amacıyla organize edilen 'Mahalle iftarları' programı yoğun ilgi görüyor. Selçuk Mahallesinde 2 binden fazla vatandaş Niğde Belediyesinin iftar sofrasında birlikte iftar açtı.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün, 'Mahalle İftarları' programı kapsamında Paşakapı Caddesi, İlhanlı Mahallesi ve Efendibey Mahallesinde açtığı iftar sofralarına vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, son olarak Selçuk Mahallesinde açılan iftar sofrasına da 7'den 70'e 2 binden fazla mahalle sakini katıldı.

Ethem Onbaşı Caddesinde açılan iftar sofrasında, Niğde Belediyesi görevlileri tarafından iftar yemekleri masalara servis edildi. İftar öncesinde dua ve ilahiler okunurken, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da vatandaşlarla tek tek sohbet etti ve katılımlarından dolayı mahalle sakinlerine teşekkür etti. Selçuk Mahallesi Muhtarı İsmail Ünal'ın iftar sofrasının kurulduğu alana "Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a mahallemize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz" şeklinde astırdığı pankart da dikkat çekti.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 2 binden fazla mahalle sakinini, zengin-fakir ayrımı olmadan, aynı masada iftar açmasının birlik ve beraberlik duygularının gelişmesine vesile olacağını ifade etti. İftar sofralarına vatandaşların kolay ulaşabilmesi için mahalle merkezlerinin seçildiğini vurgulayan Başkan Akdoğan, " Vatandaşlarımızın belediyemize olan inancı ve güvencinden dolayı iftar sofralarımız yoğun ilgi görüyor. Biz geçen yıl da aynı noktada iftar sofrası açmıştık. O zamanki sandalye sayısını 2 katına çıkarmamıza rağmen bugün sandalyeler, iftar vaktinden 1 saat öncesinde dolmuş. Bu da şunu gösteriyor ki, mahallelerimize açacağımız iftar sofralarında mevcut sayıya 1000 sandalye daha eklememiz gerekiyor" dedi.

Bu arada iftar sofrasına aileleriyle birlikte gelen çocuklara pamuk şeker ikram edildi. Geleneksel kıyafetli belediye görevlileri de ikram çeşmesinden vatandaşlara şerbet ikram etti. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde 7'den 70'e İftar Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement