Niğde'de 10 Günde 19 Büyükbaş Hayvan Öldü - Son Dakika
Güncel

Niğde'de 10 Günde 19 Büyükbaş Hayvan Öldü

Niğde\'de 10 Günde 19 Büyükbaş Hayvan Öldü

Niğde merkez Yeşilgölcük kasabasında Yunus Sağlam'a ait besi damında bulunan 33 hayvandan 19'unun 10 gün içinde aniden ölmesi kasaba halkını korkuttu.

12.02.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde merkez Yeşilgölcük kasabasında Yunus Sağlam'a ait besi damında bulunan 33 hayvandan 19'unun 10 gün içinde aniden ölmesi kasaba halkını korkuttu.

Üretici Yunus Sağlam'ın hayvanlarının ölümünden sonra aynı beldede Hakan Yüce isimli bir vatandaşın da ineği ölünce kasaba halkı paniğe kapıldı. Hayvan ölümleri beldede besicilik yapanları tedirgin ederken, vatandaşlar yetkililerden yardım istedi.

10 gün içerisinde 19 büyükbaş hayvanı ölen Yunus Sağlam, "İneklerimin nasıl öldüğünü anlayamadım. Bu ölümleri yetkili makamlara bildirdik. Yetkili makamlar çalışıyorlar. Bir hafta oldu yetkili makamlara şikayetimi ileteli ama bir sonuca ulaşamadılar. Üç otopsi yapılmasına rağmen hiçbir bulguya rastlamadıklarını söylüyorlar. Bugün ölen hayvanımla beraber 19 hayvanım telef oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden gelen ekipler, aldıkları numuneleri tahlillere gönderdi. Ölen hayvanların kanlarını, iç organlarını aldılar, yedikleri yem ve samanlardan örnek alıp bunları otopsiye gönderdiler. Yetkililere sorduğumuzda otopsiden herhangi bir şey çıkmadığını söylüyorlar. Bu sonuçlardan bir şey çıkıp çıkmadığından emin değiliz. Hayvanlarım ölmeden önce öksürüyor ve aşırı ateşleniyor. Sonra bir anda kriz geliyor ve hayvan ölüyor. Hayvanların ölümü 30 saniye sürmüyor" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Niğde'de 10 Günde 19 Büyükbaş Hayvan Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement