Niğde' de Dünya Meteoroloji Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Niğde' de Dünya Meteoroloji Günü Kutlandı

Niğde\' de Dünya Meteoroloji Günü Kutlandı

Dünya Meteoroloji Günü nedeniyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğün tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

24.05.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Meteoroloji Günü nedeniyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğün tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ölçüm bilinci konusundaki farkındalığın ve duyarlılığın artırılması amacıyla Niğde Bakkallar Odası Yönetim Kurulu, Niğde Manavlar Odası Yönetim Kurulu, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile toplantılar düzenlendi. Meteoroloji konusunda, ticarette kullanılan ölçü ve tartı aletleri ile ilgili olarak nelere dikkat edilmesi gerektiği, beyanname süreleri gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı. Daha sonra Niğde Endüstri Meslek Lisesinde öğrencilere yönelik konferans düzenledi.

Ölçü ve Tartı aleti kullanan mesleklere ait odaların yönetim kurulları ile bir dizi toplantı gerçekleştiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Metin Bitim, Meteoroloji hizmetlerinin doğru ölçüm, adil ticaret ekseninde tüketicilerin korunması, haksız kazancın önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını, günlük hayatımızın her alanında kullanılan ölçüm cihazlarının insan hayatı için önemini vurgulayarak, 20 Mayıs 1875 tarihinde, Osmanlı İmparatorluğunun da yer aldığı 17 ülke tarafından imzalanan Metre Konvansiyonu ile ilgili bilgi verdi.

Müdür Bitim, yapılan bu etkinliklerde Niğde'de bu güne kadar yürütülen meteoroloji faaliyetleri hakkında bilgi verilirken, bu hizmetlerin Niğde'de daha etkili ve verimli bir biçimde yürütülmesi için görüş alışverişinde bulunulduğunu belirtti. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde' de Dünya Meteoroloji Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement