Niğde'de Eğitimli Çoban Dönemi - Son Dakika
Yerel

Niğde'de Eğitimli Çoban Dönemi

Niğde\'de Eğitimli Çoban Dönemi

Niğde’de “Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi” projesiyle eğitimli çobanlar yetiştirilecek.

26.03.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de "Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi" projesiyle eğitimli çobanlar yetiştirilecek.

İŞ-KUR Niğde İl Müdürlüğü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Niğde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin işbirliğinde Niğde'de, Hayvan Yetiştiriciliği Sürü Yönetimi Eleman Eğitimi başladı.

"Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi" projesi kapsamında kursiyerlere sürü yöneticisi, merada hayvan bakımı ve sürü yöneticiliğinde güvenlik derslerinin bulunduğu 120 saatlik bir eğitim verilecek.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde Görevli Zooteknist ve Veteriner Hekimlerce verilen eğitimlerin 5 günü teorik, 10 günü sahada pratik/uygulama olarak gerçekleştirilecek.

İş-Kur İl Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Niğde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yetkilileri tarafından oluşturulan komisyon tarafından hayvan yetiştiriciliği sürü yönetimi elemanı eğitim için 25 kişilik asil ve 10 kişilik yedek katılımcı seçimi yapıldı.

Ayrıca, bu yıl sonbaharda Niğde merkez ilçede 50 kişilik ve Bor ilçesinde ise 25 kişilik hayvan yetiştiriciliği sürü yönetimi eleman eğitimi düzenleneceği bildirildi.

Öte yandan, Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, bu sertifikalı çobanları istihdam edenlere ve sertifika sahiplerinin çobanlık yaptığı sürece sosyal güvenlik primleri ile ilgili destekleme planlama çalışmalarının yapıldığı ifade edildi.

Eğitimler sonunda başarılı olan katılımcılara düzenlenen törenle sertifikaları verilecek. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'de Eğitimli Çoban Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement