Niğde'de Kamu Yararına Çalışma Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Niğde'de Kamu Yararına Çalışma Protokolü İmzalandı

Niğde\'de Kamu Yararına Çalışma Protokolü İmzalandı

Niğde'de Denetimli Serbestlik Tedbirleri Kapsamında ücretsiz kamuya yararlı çalışma tedbiri işbirliği protokolü imzalandı.

11.12.2013 15:09  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de Denetimli Serbestlik Tedbirleri Kapsamında ücretsiz kamuya yararlı çalışma tedbiri işbirliği protokolü imzalandı.

Niğde Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen işbirliği protokolü Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Cumhuriyet Savcısı Ali Osman Şen, ve Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Akkaya imzaladı.

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, kısa süreli hapis cezaları yerine verilen seçenek yaptırımları ve ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlüler hakkında ücretsiz kamuya yararlı çalışma tedbiri verilen yükümlülerin kamu kurum ve kuruluşlarında denetimli serbestlik tedbirleri için 2014 yılına ait işbirliği protokolü imzaladıklarını söyledi.

Niğde'de kamu kurumlarında çalıştırılacak yükümlülerin nitelikleri ve sayıları ile hizmet sektörlerinin belirlendiğini belirten Başsavcı Akçıl: " temizlik, genel idare hizmetleri, onarım ve ağaç dikim bakım hizmetlerinde çalıştırılmak üzere yıllık yaklaşık bin 480 yükümlünün çalıştırabilmesi için kontenjan ayrılmıştır" dedi.

Akçıl, ücretsiz kamuya yararlı çalışma tedbirinin yükümlünün ailesinden ayrılmadan toplum içinde cezasını çekmesini sağlayan bir sistem olduğunu belirterek, bir kişinin ceza infaz kurumunda kalması halinde bir günlük maliyeti göz önüne alındığında ülke ekonomisine faydası olduğunu kaydetti.

Akçıl: "Mahkemeler tarafından hüküm verilen 2013 yılı içinde yaklaşık 72 yükümlü ile ceza infaz kurumundan salıverilen 600 yükümlüden yasal mazereti bulunmayan yükümlüler Niğde merkez ve ilçeler ile merkeze bağlı köy ve kasabalarda ikamet ettikleri mahallede bulunan kurumlarda Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün belirlediği gün ve saatlerde çalışarak ücretsiz çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek suretiyle infazlarını tamamlanmaktadır" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'de Kamu Yararına Çalışma Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement