Niğde'de Sağanak Yağmur ve Dolu Çiftçiyi Vurdu - Son Dakika
Güncel

Niğde'de Sağanak Yağmur ve Dolu Çiftçiyi Vurdu

Niğde\'de Sağanak Yağmur ve Dolu Çiftçiyi Vurdu

Niğde'de sağanak yağmur ve dolu etkili oldu.

23.05.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de sağanak yağmur ve dolu etkili oldu. Yağmur bazı yerlerde sele neden olurken, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, yağışın tarla ve bahçelerde zarara neden olduğunu söyledi.

Dün ceviz büyüklüğünde dolunun yağdığı Niğde'de bugün saat 15.00 sıralarında sağanak yağmur başladı. Yaklaşık 15 dakika süren yağmur yerini doluya bıraktı. 20 dakika etkili olan dolu adeta kar yağmış gibi etrafı beyaza bürüdü. Dolu nedeniyle araçlar yolda kalırken, sağanak yağmur bazı yerlerde sel ve su baskınlarına neden oldu.

Veli Kenar, özellikle fasulye, patates, domates ve lahana gibi dikimi tamamlanan sebze ve bahçe bitkilerin dolu ve sağanak yağmurdan zarar gördüğünü söyledi. Kenar, "Yağışın ardından odamızda görevli tarım danışmanları araziye gönderilerek incelemeler de bulundu. Yapılan incelemelerde kayısı meyvelerinde doluya bağlı dökülmeler, domates, patates, fasulye ve lahana tarlalarında bitkiler üzerinde yaralanmalar ve yaprak delinmeleri tespit edildi. Doluya maruz kalan diğer ekili tarlalarda da verimlerde düşüş yaşanması muhtemeldir" diye konuştu.

- Niğde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Niğde'de Sağanak Yağmur ve Dolu Çiftçiyi Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement