Niğde'de Üniversite Tanıtım Günleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Niğde'de Üniversite Tanıtım Günleri Başladı

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ikincisi organize edilen "Üniversite Tanıtım Günleri" başladı.

15.04.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Milli Eğitim Müdürlüğü üniversite sınavalarına hazırlanan öğrencilerine rehberlik amacıyla "Üniversite Tanıtım Günleri" etkinliği düzenledi.

Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen etkinlikte bu yıl 7'si devlet üniversitesi olmak üzere toplam 22 üniversite stand açtı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, çocuklara üniversite öncesinde iki zorlu virajda destek ve rehber olunması gerektiğini belirtti.

Yaşar, "Büyük bir bölümünü kapsayan. Meslek hayatına geçişte en önemli etkenlerden biri de doğru tercihtir. Öğrencilerimizi yaptıkları tercihle hayal kırıklığına uğratmamak, umduklarını bulamadıkları bir ortamdan kurtarmak ve onları mutlu bir yaşama, güvende bir geleceğe, kaliteli bir mesleğe kavuşturmak için Kıbrıs'tan İstanbul'a, İstanbul'dan Kilis'e, Kilis'ten Ordu'ya, 7 devlet 15 özel üniversitemiz olmak üzere toplam 22 üniversitemiz burada stand açtı" dedi.

Öğrencilerin tercihlerini sorgulayarak yapması gerektiğini belirten Yaşar, " Öğrencilerimiz yapacağı tercihi burada görevli arkadaşlara sorar yada diğer seçenekleri de göz önünde bulundurarak en sağlık kararı verebilecek. Tanıtım günleri 2 gün sürecek ve bütün öğrencilerimiz buradan faydalanabilecek" diyerek sözlerini tamamladı.

Program da konuşan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise, üniversite tercihlerinin bireyin hayatında önemli bi rol oynadığını ve bu tercihlerin doğru yapıldığı zaman asıl hedefe ulaşılabileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından İl Valisi Necmettin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve protokol üyeleri kesilen kurdelenin ardına tek tek standları gezdi. Stand görevlileri gelen protokol üyelerine Üniversitelerinin tanıtım ürünlerinden oluşan hediye paketlerini takdim etti.

Niğde'de yapılan tanıtım etkinliğine, Niğde başta olmak üzere Konya, Mersin, Ankara, İstanbul, Ordu, Kahramanmaraş, Nevşehir, Kilis, Karaman ve Kıbrıs'tan toplam 22 üniversite katıldı. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Niğde'de Üniversite Tanıtım Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement