Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk Açıklaması

Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk Açıklaması

Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, Bor’a yapılması planlanan yeni Devlet Hastanesi’nin en az 300 yataklı olması gerektiğini söyledi.

04.03.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, Bor'a yapılması planlanan yeni Devlet Hastanesi'nin en az 300 yataklı olması gerektiğini söyledi.

Niğde'de düşülen hatanın Bor'da tekrarlanmamasını isteyen Öztürk: "Niğde Devlet Hastanesi bütün uyarılarımıza rağmen sadece 300 kişi kapasiteli yapıldı. Merkezdeki hastane kapatıldı. Yakında eski SSK hastanesinde bulunan bölümlerde kapanacak. Niğde Devlet Hastanesi Niğde'nin ihtiyacını karşılayacak kapasitede değildir. Tüm uyarılara rağmen bu konuda bir gelişme kaydedilmedi" dedi.

Niğde'de kaçan fırsatın Bor'da kaçırılmaması gerektiğini dile getiren Öztürk şu şekilde konuştu: " Bor'da yeni bir hastane yapılması söz konusudur. Yatak sayısının da sadece 75 olduğu ifade edilmektedir. Niğde'den kaçan fırsatı burada telafi edilmesi gerekmektedir. Bu hastanenin yatak kapasitesi minimum 300 yataklı olmalıdır. Çünkü Bor ve Niğde Devlet Hastanesi bölgemizin tam ortasında bulunmaktadır. Buralara hastalar Niğde merkez, Altunhisar, Bor, Ulukışla, Çiftlik, Çamardı İlçelerinin yanı sıra, Pozantı, Nevşehir, Ereğli ve Konya'dan gelmektedir. Bu yeni yapılacak hastaneler bu ihtiyaca cevap verebilmesi Niğde'ye katkıda bulunabilmesi için yatak sayısının her hangi bir mazeret bildirmeksizin en az 300 yataklı olmalıdır. Niğde Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Hizmeti ile entegre olarak çalışmalıdır. Çünkü, iyi bir ulaşım imkanıyla çok rahat kalitede ve yeterli hizmet sunabilir" - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement