Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Hız Kesmiyor - Son Dakika
Yerel

Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Hız Kesmiyor

Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Hız Kesmiyor

Niğde’yi modern yerleşim ve yeni sosyal donatı alanlarıyla tanıştıracak olan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bir yandan binalar yükselirken diğer yandan da altyapı çalışmaları yoğun tempoyla sürüyor.

17.10.2016 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'yi modern yerleşim ve yeni sosyal donatı alanlarıyla tanıştıracak olan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde bir yandan binalar yükselirken diğer yandan da altyapı çalışmaları yoğun tempoyla sürüyor. Niğde'nin Ufuk Projesi'nde, genel altyapı ve rekreasyon çalışmaları kapsamında 35 metre genişliğindeki bulvarların yapımına da başlandı.

Niğde Merkez Efendibey Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanında 'Genel Altyapı ve Rekreasyon Yapım İnşaatı' ihalesinin yapılmasının ardından, ihaleyi alan iki firma bu alandaki çalışmaların startını verdi. Havuz, sosyal tesisler ve büyük parkların yer alacağı iki ayrı rekreasyon alanında çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

35 metre genişliğinde bulvar, 25 ve 15 metre genişliğinde yolların yapımına da başlayan firmalar, toplamda 15 kilometre uzunluğa erişecek yollarda elektrik, doğalgaz, aydınlatma tesislerinin tamamını yenileyecek.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kentsel Dönüşüm alanında, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı yapılan Genel Altyapı ve Rekreasyon Yapım İnşaatı İhalesinin tamamlandığını ve ihaleyi yüklenen iki firmanın bu alanda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü söyledi.

Niğde'nin Ufuk Projesi olarak adlandırılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tamamlandığında kentin bir büyükşehir havasını yakalayacağını kaydeden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Niğde'mizi modern, yaşanabilir ve marka bir şehir haline getirmek için tüm ekiplerimizle birlikte gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece Kentsel Dönüşüm alanında değil, şehrin bütününde, Niğde'yi geleceğe taşıyacak önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz." dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Hız Kesmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement