Niğde İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Niğde İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Niğde İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Niğde 2015 yılı Temmuz ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi.

02.07.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde 2015 yılı Temmuz ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, belde ve ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, Karayolları ve DSİ Bölge Müdürleri'nin yanı sıra il genel meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, "Niğde'de o kadar güzellikler oldu ki bu güzellikler önümüzdeki 5 yılda meyvelerini vereceğini ve ilimizin insanını yarınlara çok daha güçlü taşıyacağı muhakkak. Hayal mesafesinde görünen konuların, ulaşılması çok güç sanılan konuların alındığı bir yıl oldu. 2015 yılı da artık bir hasat yılı olsun. Kuzey Toroslarda Bolkar bölgesi artık sona geldi. Yüksek Planlama kuruluna girdi. Endüstri bölgesi Emen ovasına hayat verecek, binlerce insana AŞ verecek. Onlarca sektörü peşine takıp sürükleyecek olan Endüstri bölgesi çalışmasıyla ilgili Enerji Bakanlığı olumlu görüş verdi ve Bilim Sanayi Bakanlığı yarın bir gün bir toplantı yapıp Enerji İhtisas bölgesi kurulumunu Bakanlar kuruluna gönderecek yani bu aşamaya geldi.

Niğde'nin Bor İlçesi Emen ovasında kurulması planlanan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ile ilgili de konuşma yapan Vali Kılıç, "1100 megavat elektrik üretebilecek olan bir imkan. 1100 megavat Keban barajından fazla. İlk etapta 300 megavatla başlayacağız verilen kota o. Fevkalade güzel neticeleri peşinden getirecek" dedi.

Niğde'nin diğer projeleri ilgili konuşan Vali Kılıç, "Hava Alanı, Akara-Niğde otoyol, Kayseri-Niğde-Ulukışla- Karaman hızlı tren hatları Niğde'yi dünyanın her yerine kolay ulaşabilecek ve ulaşımın tüm alanında bir üs haline gelecek bir il. Bilen için, gören için önümüzdeki 5 yıl sonra bu ilin nerelere taşınacağını fark edebilen insanlar için çok önemli kararlar. İnşallah bu il tarihindeki haşmetine, geçmişindeki medeniyet taşıyan bir il konumunu yavaş yavaş adım adım yaklaşacak. Niğde'de bulunan tüm kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, belediye Başkanlarına, memurlara, basın mensuplarına çok teşekkür etmek lazım. Çünkü Niğde'de her kurumdan bir proje çıkıyor. Ahiler Kalkınma ajansının son toplantısında projeler açıklanıyor 5 ilin valisi var. Ben mahcup oldum. Çünkü hep bizim Niğde'nin projeleri vize almış, güzel projelerimiz onaylanmış" şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement