Niğde Osb Yatırımcıları Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Niğde Osb Yatırımcıları Bekliyor

Niğde Osb Yatırımcıları Bekliyor

Niğde Organize Sanayi Bölge Başkanı Şevket Katırcıoğlu, 406 hektar alana kurulu olan Niğde OSB'de 80 sanayi tesisinin, toplam 3 bin 750 çalışanı ile faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

23.01.2013 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Organize Sanayi Bölge Başkanı Şevket Katırcıoğlu, 406 hektar alana kurulu olan Niğde OSB'de 80 sanayi tesisinin, toplam 3 bin 750 çalışanı ile faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Başkan Katırcıoğlu, 10 tesisin inşaat aşamasında, 14 tesisin ise proje aşamasında olduğunu ve 11 parselin henüz tahsisinin yapılmadığını belirtti.

Niğde Organize Sanayi bölgesinin çalışmaları hakkında açıklama yapan Niğde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Şevket Katırcıoğlu, faaliyette bulunan tesislerden 23 tanesinin tekstil, 13'ünün gıda, 14'ünün mobilya - ağaç işleri, 7'sinin plastik, 5'inin makine - tarım ve 18'inin de diğer sektörlerde üretim yaptığını söyleyerek "Niğde Organize Sanayi Bölgesi, Niğde - Bor Karayolu'nun 7. kilometresinde bulunuyor. Niğde konum itibariyle Nevşehir Havalimanı'na 90 kilometre, Kayseri Havalimanı'na 135 kilometre ve Mersin Limanı'na 180 kilometre, E-90 Karayoluna 40 kilometre, Kemerhisar - Pozantı Otoyolu'na 1 kilometre mesafede olup, demir yolu şehir merkezinden geçmektedir. Niğde-Nevşehir, Niğde-Kayseri karayolları duble yol, Niğde-Mersin karayolu otoyoldur. Bu nedenle ulaşım problemi yaşanmamaktadır. 1986'da temeli atılan Bölgemiz; altyapısının büyük bir bölümü tamamlanmış olarak 1994 yılında hizmete sunulmuştur. Niğde OSB'nin toplam alanı 406 hektardır. Bölge'de 80 sanayi tesisi toplam 3.750 çalışanı ile faaliyetini sürdürmektedir. Ayrıca 10 tesis inşaat aşamasında, 14 tesis proje aşamasında olup, 11 parselin henüz tahsisi yapılmamıştır. Faaliyetteki tesislerden 23'ü tekstil, 13'ü gıda, 14'ü mobilya - ağaç işleri, 7'si plastik, 5'i makine - tarım ve 18'i diğer sektörlerde üretim yapmaktadır" dedi.

Başkan Katırcıoğlu, "Kuruluş tarihi 1985 olduğu için, zamanla birlikte sorunlarının çoğu aşılmış olan bir OSB'de yatırım yapmanın avantajlarından söz etmek istiyorum. Bölgesel ve sektörel teşvik programında 5. bölge olarak yer alan Niğde ve Niğde OSB'de; yatırımcılar bu programda yer alan vergi indirimi, KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Vergi İndirimi, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, Yatırım Yeri Tahsisi, Faiz Desteğinden yararlanabilmektedir. Aynı program çerçevesinde "Büyük Ölçekli Yatırımlar" ve Stratejik Yatırımlar da desteklenmektedir. 2003 yılında yapılan İlk Genel Kurul Toplantısı'nda Niğde OSB Müteşebbis Heyeti'nin görevi sona ermiş ve Niğde OSB sanayicilerin yönetimine geçmiştir. Sanayici sorunlarını kendisi de yaşayan yönetim kurulu bölge sanayicilerine hizmet vermektedir" diye konuştu.

Bölgenin fiziki şartları ilgili bilgi veren Katırcıoğlu şöyle devam etti:

"Enerji Nakil Hattı ve Bölge İçi Elektrik Şebekesi 1990, bölge içi yollar, içme ve kullanma suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi 1992, İdare Binası, Kreş, Çırak Okulu, Çarşı Grubu, Sağlık Merkezi, Yemek Fabrikası-Kafeterya Tesisi ve Isı Merkezi'nden oluşan Sosyal Tesisler 1995 yılından beri sanayicilere hizmet vermektedir. Yemek Fabrikası-Kafeterya Binası özel bir şirket tarafından işletilerek sanayicilere, diğer kurum ve kuruluşlara hazır yemek hizmeti vermektedir. Ocak 2006 ayında ihale edilen Niğde Organize Sanayi Bölgesi Atık Su Arıtma Tesisi Mart 2009'da faaliyete başlamıştır. Avrupa Birliği standartlarında çıkış suyu elde edilmektedir. Bölge arazisi içerisinde ve çevresinde Anadolu Tekstil Meslek Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Niğde Fen Lisesi, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Faik Şahenk Anadolu Teknik Meslek Lisesi, bölgeye 7 km uzaklıkta iki adet endüstri meslek lisesi ve teknik lise mevcuttur. 800 m uzaklıkta ilköğretim okulu, 1 km uzaklıkta kolej (lise, ilköğretim, anaokulu) vardır. Bölge içerisinde alışveriş merkezi ve eğlence merkezi vardır. Kampus alanı bölge arazisi karşısında yer alan Niğde Üniversitesi'nin bünyesinde bulunan fakülte

ve meslek yüksekokullarında

eğitim alan ve alanlarında başarılı olan öğrenciler ve meslek lisesi mezunları sayesinde kalifiye eleman sorunu yaşanmamaktadır."

Niğde'ye yatırımcıları davet eden Başkan Katırcıoğlu, "Niğde'de yan sanayi ve lojistik destek (ulaşım, nakliye, servis v.b.) imkanları geniş ve sorunsuzdur. Sanayicilere 2012 yılında olduğu gibi 2013 yılında da 0,75 TL/m³ fiyat üzerinden kesintisiz kullanma suyu hizmeti verilmektedir. Tesislerin su şebekesine bağlanabilmeleri için her parselin kenarında bağlantı tesisatı mevcuttur. Bölge sanayicilerimizin daha uygun fiyatlarda elektrik kullanmalarını sağlamak için Niğde OSB'nin elektrik bağlantı tipi değiştirilerek TEİAŞ'a bağlı iletim abonesi olması çalışmaları başlatılmıştır. Bu bağlantı tipinin değişmesi ile birlikte elektrik birim fiyatlarında yüzde 11 oranında indirim sağlanacaktır. Bölge içi elektrik şebekesinde her sanayi parseline OG/AG enerji bağlantı noktası tesis edilmiştir. Niğde ve Bor İlçesi'ni besleyen doğalgaz ana istasyonu (RMS-A) istasyonu bölge içerisindedir. Bölgemizde talep eden firmalara doğalgaz kullanımları sağlanmış, Bölge'nin tamamını besleyebilecek kapasiteli MS-B istasyonları hazır hale getirilmiş, bölgenin tamamına dağıtılması için projeler hazırlatılmıştır. Niğde deprem riski düşük iller arasında olduğu için yatırım maliyetleri düşük olmaktadır. Yasal muafiyet ve indirimler yanında Niğde OSB Yönetim Kurulu ve Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan resmi yazı ve belgeler, izin ve ruhsat işlemleri (yapı ruhsatı, yapı kullanma izni, işyeri açma izni, SM ve GSM ruhsatları) ve diğer hizmetler için sanayicilerden hiçbir harç ve ücret alınmamaktadır" dedi.

Niğde OSB'nin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere hiçbir kamu ve özel kuruluşa, bankalara kredi borcu olmadığı için; girişimcilere ipoteksiz ve şerhsiz arsa tahsis edildiğini söyleyen Katırcıoğlu, "Niğde Organize Sanayi Bölgesi ve Bölge Yönetimi tarafından yatırım yapan ve yapacak olan bütün girişimcilere gereken kolaylıklar sağlanmaktadır" diyerek sözlerini tamamladı. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde Osb Yatırımcıları Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement