Niğde Polisi 1 Milyonluk Dolandırıcılığı Son Anda Engelledi - Son Dakika
Güncel

Niğde Polisi 1 Milyonluk Dolandırıcılığı Son Anda Engelledi

Niğde Polisi 1 Milyonluk Dolandırıcılığı Son Anda Engelledi

Kendilerini savcı olarak tanıtan dolandırıcıların 1 milyonluk vurgununa Niğde polisi engel oldu.

04.05.2016 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendilerini savcı olarak tanıtan dolandırıcıların 1 milyonluk vurgununa Niğde polisi engel oldu. Olay, Türkiye'de mağdurun zarar görmeden engellendiği en yüklü dolandırıcılık olarak kayıtlara geçti.

Edinilen bilgiye göre, kendini hakim savcı olarak tanıttıkları iddia edilen Reşat B., Mehmet A., Mustafa A., Mehmet, A., Ankara Kavaklıdere'de yaşayan yaşlı bir kadını telefonla aradı. Yaşlı kadına kendilerini savcı olarak tanıtan zanlılar kadında ne kadar para ve ziynet eşyası varsa verilen adrese getirmesini istedi. Yaşlı kadın bankadan banknotlar halindeki 270 bin Euro (850 bin lira) nakit, 150 bin lira değerinde de ziynet eşyasını çuvala koyarak yanında yardımcı olarak bulunan personeline dolandırıcıların verdiği adrese gönderdi. Paraları alan dolandırıcılar Ankara'dan Şanlıurfa'ya giderken Niğde'de rutin asayiş uygulaması yapan polisler tarafından durduruldu. Otomobilde yapılan aramada koltuk altlarında ve torpido gözüne zulalanmış 900 bin nakit 150 bin lira değerinde de ziynet eşyası ele geçirilirken, otomobilde bulunan Reşat B., Mehmet A., Mustafa A. ve Mehmet, A., gözaltına alındı.

Niğde Asayiş Şube Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar sonucu banknotlar halindeki paranın üzerinde bulunan mühürlü banka şeridinden Ankara'daki bir bankadan çekildiği tespit edildi. Bankayla irtibata geçilmesi sonucunda yaşlı kadına ulaşıldı. Yapılan kimlik sorgulamasında zanlıların çok sayıda dolandırıcılık suçuna karıştıkları öğrenildi. Bunun yanı sıra, söz konusu olay, Türkiye'de mağduru zarar görmeden engellenen en yüklü miktardaki dolandırıcılık olarak kayıtlara geçti.

Ele geçirilen para ve ziynet eşyaları ile yakalanan 4 zanlı ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Niğde Polisi 1 Milyonluk Dolandırıcılığı Son Anda Engelledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement