Niğdeli Çocuk Gelinler Eşlerinin Cezaevinden Çıkmalarını İstiyor - Son Dakika
Güncel

Niğdeli Çocuk Gelinler Eşlerinin Cezaevinden Çıkmalarını İstiyor

Niğdeli Çocuk Gelinler Eşlerinin Cezaevinden Çıkmalarını İstiyor

Niğde’de reşit olmadan kaçarak ya da ailelerinin izniyle evlenip, küçük yaşta anne olan Niğdeli kadınlar, yasa gereği haklarında dava açılan eşlerinin cezaevlerine girmesiyle, zor günler geçiriyor.

19.11.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de reşit olmadan kaçarak ya da ailelerinin izniyle evlenip, küçük yaşta anne olan Niğdeli kadınlar, yasa gereği haklarında dava açılan eşlerinin cezaevlerine girmesiyle, zor günler geçiriyor. Çocuk gelinler çocuklarıyla birlikte TBMM'ye gönderilen yasa tasarısının bir an önce yasaya koyulmasının ve eşlerinin ceza evlerinden çıkmalarını bekliyor.

Niğde'nin Dündarlı kasabasında 23 yaşındaki Dilek Ağrılı ve Bozköy kasabasından 21 yaşındaki Ceylan Gültekin ve Nazlı Sağlam küçük yaşta evlendikten sonra eşleri hapse girdi. Eşleri hapse giren kadınlar çocuklarıyla baba ocağına geri dönerek veya yalnız yaşayarak eşlerinin hapisten çıkmasını hasretle bekliyor. Niğdeli çocuk gelinlerin çocuklarıyla birlikte tek dilekleri ise, TBMM'ye sunulan yasa tasarısının yürürlüğe girmesi ve eşlerine kavuşmak.

23 yaşındaki 2 çocuk annesi Dilek Ağrılı, 15 yaşında evlenmesinin ardından 8 yıl sonra erken evliliğin önüne geçmek amacıyla çıkartılan yasayla eşinin 11 yıl hapse mahkum edildi. Ağrılı, "Eşimle birbirimizi severek evlendik. Eşim 1 buçuk yıldır cezaevinde yatıyor ama şuan Pozantı cezaevine naklettiler ve uzak olduğu için görüşe gidemiyorum. Çocuklarım okulda veli toplantısında babalarının gelmesini istiyorlar ben psikoloji tedavi görüyorum Allah rızası için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Başbakan Binali Yıldırım'dan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yalvarıyorum bu yasayı geri çekmesinler" dedi.

Eşi Kayseri'de cezaevinde yattığını ve karaciğer nakli olması gerektiğini söyleyen Ceylan Gültekin ise, '"1 yaşında çocuğum var bu çocuğumu eşim hiç görmedim. MHP'li CHP'li milletvekillerine sesleniyorum ne olursunuz bir seferliğine çıksın bu yasa. Tecavüzcülere ben de karşıyım 3 tane kız çocuğum var" diye konuştu.

14 yaşında evlenen ve 7 yıllık evli olan Nazlı Sağlam da cezaevine gittiğinde çocuklarının camın arkasında babalarını görünce ağladıklarını söyleyerek, "çocuklarımın ve beni psikolojim bozuldu lütfen bu affı çıkarın. Eşimi seviyorum çok mutluyduk ve şimdi bitmiş durumdayız. Annem babam yok eşim de cezaevinde, çok kötü zamanlar geçiriyoruz" şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Niğdeli Çocuk Gelinler Eşlerinin Cezaevinden Çıkmalarını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement