Nihat Özdemir: "Epdk, Doğalgaz ve İthal Kömürde Yeni Yatırıma İzin Vermemeli" - Son Dakika
Sektörel

Nihat Özdemir: "Epdk, Doğalgaz ve İthal Kömürde Yeni Yatırıma İzin Vermemeli"

En büyük enerji yatırımcılarından biri olan Limak Holding'in yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir, EPDK'ya bir çağrıda bulundu.

26.05.2016 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

En büyük enerji yatırımcılarından biri olan Limak Holding'in yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir, EPDK'ya bir çağrıda bulundu.

Türkiye'nin özelleştirme ihalelerinin önde gelen ismi olmasının yanı sıra en büyük enerji yatırımcılarından biri olan ve 5 bin megavat kurulu güce doğru giden Limak Holding'in yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir, enerjide lisanslarla ilgili EPDK'ya önemli bir çağrı yaptı.

Arz fazlalığı ve düşük fiyatlar nedeniyle enerjiye yatırım yapanların genel olarak morallerinin iyi olmadığını aktaran Özdemir, "Hem enerji fiyatları hem de arz fazlasından dolayı beş yıl önce bankalarımızın en iyi baktıkları ve finanse ettikleri sektör olan enerjide bugün durum öyle değil. Bu durum yatırımların bir nebze durmasına neden olacak" diyor.

Sektördeki son gelişmeleri Ekonomist'e değerlendiren Özdemir, yatırımlarda yavaşlamayla yeni santrallerin devreye girmemesi durumunda ise 2018'de enerji fazlalığının ortadan kalkabileceğini öngörüyor. Bu noktada Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) bir çağrı yapan Özdemir, "Rüzgara, güneşe, yerli kömüre destekler devam ederken, doğalgaz ve ithal kömürde yeni yatırıma hiçbir zaman izin verilmemesi gerekiyor." dedi.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Nihat Özdemir: 'Epdk, Doğalgaz ve İthal Kömürde Yeni Yatırıma İzin Vermemeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement