Nihat Zeybekci: 'Ülkemize Yakışan Bir Bina Oldu' - Son Dakika
Güncel

Nihat Zeybekci: 'Ülkemize Yakışan Bir Bina Oldu'

Nihat Zeybekci: \'Ülkemize Yakışan Bir Bina Oldu\'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: "Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili tartışmaları boş olarak görüyorum.

15.11.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2015 seçimlerinde Anayasayı tek başına değiştirecek çoğunluğu elde etmelerinin şart olduğunu söyledi. Zeybekci ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili tartışmaların boş olduğunu belirtti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti’nin Acıpayam ilçe kongresine katıldı. Acıpayam Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapılan kongreye Bakan Zeybekci’nin yanı sıra AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede milletvekili ve belediye başkanı Osman Zolan’ın konuşmasının ardından Bakan Zeybekci kürsüye çıktı.

Hükümet olarak birçok konuda destanlar yazdıklarını belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bunları yaparken birçok zorlukla karşılaştıklarını ifade ederek, "Türkiye namerdin önünde diz çöktürülmeye çalışılan bir halden namerde muhtaç olmayacak bir hale geldi. Bütün tuzaklarına rağmen bu hale geldik. 27 Nisan’lara rağmen, Gezi olaylarına rağmen, 17 ve 25 Aralık’a rağmen yaptık. Bunlar 2000’li yılların başında gecelik faizleri 7 binlere çıkardıkları, yeryüzündeki tüm sülükleri bu millete yapıştırdıkları, milletin kanını emdikleri günleri istiyorlar. Ama artık Türkiye’de gerek siyasi gerekse ekonomik anlamda böyle şeyler bir daha yaşanmayacak" dedi.

Türkiye’nin yeninde eski günlere dönmemesinin önünde tek bir engelin olduğunu kaydeden Bakan Zeybekci, "Bu kurulan tuzakların bunların başında parçalanması için, demokrasinin muasır medeniyet seviyelerinin üzerine çıkması için, ekonominin daha ileri gitmesi için, 2023 hedeflerine ulaşmak için 2015 seçimlerinde anayasayı değiştirecek çoğunluğun illa ki yakalanması gerekiyor. Bunun içinde çok çalışacağız. AK Parti olarak bu seçimlerde destan yazacağız. Ama bize anayasayı değiştirecek çoğunluk lazım" diye konuştu.

Irak, Suriye ve İran’la olan ticaretle ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Zeybekci şöyle konuştu:

"Irak’ta özellikle bir rahatlama sağladık. İran’da bu bölgede kullandığımız bir bölgeydi. İran’dan geçen benzin depolarının mühürlenmesi ve öyle geçmesi ile ilgili bir arayışımız vardı. İki taraf da mühürlesin depolarını. Kimse kimseden bir şey almasın gibi bir olay söz konusuydu. Bununla ilgili İran tarafı bununla ilgili konuşmak istediğini söyledi. Bu bölgede bu tarz olaylar ihracatımızı kötü etkiliyor. Rekabetimizi azaltıyor."

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili tartışmaları çok boş bulduğunu kaydeden Bakan Zeybekci, "Dünya çok başka noktalara geldi. Türkiye de dünyadan başka bir yere geldi. 1980 yılında dış ticaret hacmimiz 5 milyar dolar bile değilken, şimdi 480 milyar dolara geldik. Büyük bir ekonomimiz var. Türkiye artık kendini temsil anlamında bir Cumhurbaşkanlığı binasına ihtiyacı vardı. Bu konuda işi başka yere çekmek güzel değil. Türkiye’ye yakıştığını düşünüyorum. Bugün orada Cumhurbaşkanımız oturuyor. 10 yıl sonra ise başka bir kişi oturacak. Orada dünya devlet başkanları ağırlanacak. Bu tartışmalar eskiden kalan kısır siyaset alışkanlığıdır. İşi kirlendirmeye çalışanların boş gayretleri olarak görüyorum yaşanılanları" dedi. 

EMRAH VAROL

DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nihat Zeybekci: 'Ülkemize Yakışan Bir Bina Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement