Nijer Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Bawa, Sorgun'u Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Nijer Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Bawa, Sorgun'u Ziyaret Etti

Nijer Cumhurbaşkanı Issoufou Mahamadou Baş Danışmanı Sahadou Bawa, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde faaliyet gösteren Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

16.04.2015 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijer Cumhurbaşkanı Issoufou Mahamadou Baş Danışmanı Sahadou Bawa, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde faaliyet gösteren Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek tarafından ihtiyaç sahibi aileler için Belediye Sergi Salonu'ndaki düzenlenen kermesi gezen Bawa, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sorgun ilçesini tanımak ve derneğin çalışmalarında nasıl bir yöntem uyguladıklarını görmek için ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Nijer'de önemli yardımlara imza attığını ve birçok insanı sağlığına kavuşturduğunu vurgulayan Bawa, "Bir günlüğüne de olsa bu güzel insanları, bu güzel derneği ve yaptıkları çalışmaları yerinde incelemek istedim. Burada büyük bir misafirperverlikle karşılandım. Buradaki arkadaşlarımızın bir çoğunu zaten tanıyordum. Şimdi diğer görevlileri de tanıma fırsatı buldum. Kendim ve ülkem adına dernek yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.

Dernek Başkan Yardımcısı Orhan Tatar da Bawa'nın Sorgun'a ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Tatar, dernek çalışmalarının Nijerliler tarafından merak edildiğini aktararak, "Sayın Bawa buraya geldi, kermesimizi gezdi. İnsanların kendi yaptıkları yiyecek veya giyecekleri para vererek tekrar aldıklarına şahit oldu. Kısacası anladı ki bu bir gönül meselesidir. Bu yardımlar damlalarla başlıyor ve büyüyerek sel oluyor. Bunu şimdi kendi memleketinde daha güzel anlatacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nijer Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Bawa, Sorgun'u Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement