Nijerya'da Boko Haram'a Darbe - Son Dakika
Güncel

Nijerya'da Boko Haram'a Darbe

Nijerya ordusunun, ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde, Boko Haram militanlarının elinde bulunan Gamboru ve Ngala kentlerinin kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

02.09.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijerya ordusunun, ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde, Boko Haram militanlarının elinde bulunan Gamboru ve Ngala kentlerinin kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

Nijerya ordusunun sözcüsü Sani Usman, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Borno eyaletinin ekonomik ve stratejik öneme sahip Gamboru ve Ngala kentlerini, Boko Haram terörist örgütünün elinden geri aldıklarını söyledi.

Usman, kentleri kurtarma operasyonu sırasında, hayatını kaybeden ordu mensubu ya da ölen militan olup olmadığı konusunda açıklama yapmaktan kaçındı.

Borno eyalet hükümetinin genel merkezine evsahipliği yapan Gamboru ve Ngala kentleri, Nijerya'nın Kamerun sınırında yer alıyor.

Gamboru ve Ngala kentleri, geçen yıl Boko Haram militanları tarafından ele geçirilmeden önce örgütün çok sayıda kişinin yaşamına mal olan saldırılarına maruz kalmıştı.

Boko Haram, 2009 yılından bu yana Nijerya'nın kuzeydoğusunda şiddet eylemleri düzenliyor. Bunun yanı sıra örgüt son aylarda, süregelen bölgesel terörle mücadele kampanyasında Abuja yönetimiyle ittifak halindeki Nijer, Çad ve Kamerun'daki hedefleri de vuruyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da Boko Haram'a Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement