Nijerya'da Bayram Boyunca Araçların Trafiğe Çıkması Yasak - Son Dakika
Güncel

Nijerya'da Bayram Boyunca Araçların Trafiğe Çıkması Yasak

Nijerya\'da Bayram Boyunca Araçların Trafiğe Çıkması Yasak

Nijerya ordusu, ülkenin doğusundaki Borno eyaletinde Kurban Bayramı boyunca araçların trafiğe çıkışını yasaklayacak.

03.10.2014 23:38  Güncelleme: 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijerya ordusunun, ülkenin doğusundaki Borno eyaletinde Kurban Bayramı boyunca araçların trafiğe çıkışını yasakladığı bildirildi.

Ordu komutanlarından Sani Osman tarafından yapılan açıklamada, Boko Haram'ın bayramda Borno'ya saldırı hazırlığı içinde olduğu yönünde istihbarat aldıklarını, bu nedenle 3 gün boyunca araçların trafiğe çıkmasının yasaklandığını belirtti.

Açıklamada, araçların bu akşam saatlerinden başlamak üzere pazartesi saat 07.00'ye kadar trafiğe çıkamayacağı ifade edildi.

Boko Haram örgütünün Maiduguri başta olmak üzere eyaletteki pek çok kentte saldırı hazırlığı yaptığına işaret eden Osman, alınan istihbaratta örgütün saldırılarda motosiklet, bisiklet ve diğer araçları kullanarak cami, pazaryeri ve diğer umuma açık mekanları hedef almayı planladığını dile getirdi. Açıklamada ayrıca, halktan evlerine yakın camilerde namaz kılmaları istendi.

Nijerya ordusu geçen Ramazan Bayramı'nda da muhtemel saldırılara karşı 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Boko Haram örgütü daha önce de Nijerya'nın kuzeybatısındaki Yobe eyaletinin Bara ve Buni Yadi kentleri, Borno eyaletinde Gwoza ve Gumboro Ngala kentlerinin kontrolünü ele geçirmişti.

Nijerya, ilk olarak ülkenin kuzeydoğusunda ortaya çıkan ve kısa sürede başkent Abuja dahil ülkenin diğer bölgelerine yayılan Boko Haram terör örgütüyle 5 yıldır mücadele ediyor. Boko Haram'ın yıl başından bu yana düzenlediği saldırılarda 4 binden fazla kişi yaşamını yitirdi, milyonlarca kişi de yerlerinden oldu. - Nijerya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da Bayram Boyunca Araçların Trafiğe Çıkması Yasak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement