Nijeryalı İçli Köfte Ustası Görenleri Kendisine Hayran Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Nijeryalı İçli Köfte Ustası Görenleri Kendisine Hayran Bıraktı

Beylikdüzü’nde düzenlenen Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Günleri’nde birbirinden lezzetli yemekler beğeniye sunuldu.

19.09.2015 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü'nde düzenlenen Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Günleri'nde birbirinden lezzetli yemekler beğeniye sunuldu. Etkinlikte, Gaziantep mutfağına özgü içli köfte yapan Nijeryalı Bisola katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Beylikdüzü Belediyesi'nin katkılarıyla İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği tarafından Beylikdüzü'nde Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Günleri düzenlendi. Etkinlikte birbirinden güzel yöresel tatlar vatandaşların beğenisine sunuldu. İçli köfteden, Antep fıstığına, kurutulmuş dolmalardan çiğ köfteye kadar birçok ürünün tanıtıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Hamarat ellerden çıkan yemeklere vatandaşlardan yoğun ilgi gösterilirken Anteplilerde memleket hasreti giderme imkanı buldu.

NİJERYALI'DAN İÇLİ KÖFTE USTALIĞI

Etkinlikte Gaziantep'e ait yemeklerin tanıtımı yapılan stantta 7 yıldır Türkiye'de yaşayan Nijeryalı Bisola Ajibola katılımcıların ilgisini çekti. Yemek yapmayı sevdiğini ve çalışmak için Antep mutfağını çektiğini söyleyen Ajibola, "7 senedir Türkiye'deyim, 4 senedir Kilisler mutfağında çalışıyorum, öğrendim. Yemeğin tam tarifini veremem ama yarısını verebilirim. Dışını bulgurla yapıyoruz. Et, soğan, kıyma ve salça koyuyoruz. Bizim oralarda bu tarz yemekler yapmazlar. Bizim kültürümüze uzak bir tat. Ben sevdim diyebilirim. Çıtır güzel oluyor" dedi.

Stantları gezmek için gelen vatandaşlardan Gülay Ercan ise Antep tatlarını sevdiğini belirterek, "Ben aslen Elazığ'lıyım ama eşim Antepli. Antep mutfağı çok güzel bende severim. Buradaki etkinlikte özlem gideriyorum. En çok biber salçasını ve dolmasını seviyorum. Ben de evde yaparım, Antep geliniyim" diye konuştu.

"TÜRKİYE'MİZİN TADI BOZULMASIN"

Etkinlik açılışına katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziantep'in yemek zenginliğine dikkat çekerek, "Gaziantep denilince zaten yemek zenginliği akla geliyor. Sadece Türkiye'nin değil bana göre dünyanın önemli bir mutfağa. Gaziantepliler Derneğimizde bu konuda çok güzel bir fikir ortaya koydu. Beylikdüzü'nde bu sene 3'üncüsü yapılıyor. Gaziantepliler Derneği'nin Gaziantep mutfağa olarak Beylikdüzü Belediyesi'nin katkılarıyla Bütün İstanbul'a bu damak tadı ve güzellik sunmaya çalışıyorlar. Biz bu damak tadında bütün Türkiye'ye şu mesajı da verelim. Umuyorum Türkiye'mizin tadı bozulmasın. Gaziantep olarak baklavası müthiş bunun altını çizelim. Kuru biber dolmasını ben çok severim" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nijeryalı İçli Köfte Ustası Görenleri Kendisine Hayran Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement