Melikgazi'de Nikah Memurluğunda Ramazan Molası - Son Dakika
Yerel

Melikgazi'de Nikah Memurluğunda Ramazan Molası

Melikgazi\'de Nikah Memurluğunda Ramazan Molası

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ramazan ayı nedeniyle nikah işlemlerinde büyük bir azalma olduğunu ve bir bakıma mola verildiğini söyledi.

12.07.2014 14:46  Güncelleme: 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayı nedeni ile Nikah Memurluğu'ndaki nikah işlemlerinde büyük bir azalma olduğunu ve bir bakıma mola verildiğini söyledi.

Ramazan ayı öncesi özellikle okulların kapanması ile Temmuz ayının ilk haftasına kadar günde ortama 35-40 nikah işleminin yapıldığını ve yoğun düğün günlerinin yaşandığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayının başlaması ile nikah işlemlerinin gündüz hiç yapılmadığını ancak iftar sonrası birkaç nikah işleminin yerine getirildiğini kaydetti.

Ramazan ayı içerisinde şu ana kadar 41 nikah işlemi için gün alındığını bunların da sade nikah törenleri olduğunu yani düğün salonlarında değil, belediye Nikah Salonu'nda yapılacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, "Ramazan ayı bolluk ve bereket ayıdır. Ancak evlenme ve sünnet düğünlerinde mola ayı olmaktadır. Belediye olarak bu hızlı düşüşün bir de bayram sonrası hızlı bir artışı olacağını biliyoruz. Çünkü Bayram sonrası okulların açılmasına kadar yine hızlı ve yoğun bir şekilde düğün törenleri yapılacaktır. Özellikle Eylül ayının ilk 3 haftasında yine ortalama günde 35-40 nikah töreni için rezervasyon işlemi yapılmış. Yeni evlenenler ile Bayram sonrası evleneceklere mutluluklar diliyoruz" dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Belediye olarak ikisi merkez olmak üzere bölgesel alanlarda yani hizmeti ayağa götürme anlayışı içerisinde Hisarcık, Kıranardı, Mimarsinan, Gesi, Turan gibi yerleşim bölgelerinde ve mahallerimizde toplam 12 ayrı nikah salonlarının bulunduğunu ve 5 nikah memuru ile bu hizmeti yerine getirdiklerini sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Melikgazi'de Nikah Memurluğunda Ramazan Molası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement