Nike'ın En Son Yeniliği Sahalarda - Son Dakika
Güncel

Nike'ın En Son Yeniliği Sahalarda

Nike\'ın En Son Yeniliği Sahalarda

Galatasaray'ın başarılı oyuncusu Wesley Sneijder, Nike'ın futbol performansındaki en son yeniliği Nike Hypervenom'ı İstinye Park'ta düzenlenen bir etkinlikle tanıttı.

01.08.2013 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etkinlikte ayrıca, daha önce düzenlenen yarışma sonucunda başarılı olan 6 futbolsever Wesley Sneijder ile tanışma şansını yakaladı. Basın toplantısının ardından düzenlenen ikinci bir yarışmada ise üstün performans sergileyerek birinci olan şanslı kişiye Sneijder imzalı kramponunu hediye etti.

Ünlü oyuncu yeni kramponunu ilk kez 11 Ağustos'ta Galatasaray- Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçında giyecek. Sneijder yeni kramponuyla yeni sezona mükemmel bir başlangıç yapacak.

Nike Hypervenom, Neymar, Wayne Rooney ve Zlatan İbrahimoviç gibi dünyaca ünlü oyuncuların sağladığı geribildirimlerle yaratılan yepyeni bir ürün. Bu futbolcuların yanı sıra birçok başka sporcu da penaltı alanı içinde ve çevresinde hızlı bir şekilde alan yaratmaya ve herhangi bir açıdan şut çekmeye yardımcı olabilecek bir krampona ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Hypervenom kramponlarında kullanılan yeni kalıp sayesinde malzeme fazlası ortadan kaldırılarak ayağın yere ve topa daha yakın olması sağlandı. Bu kalıp, Nike'ın bugüne kadarki en anatomik kalıbı.

Tasarımın önemli bir parçasınını belki de futbolda değeri en az önemsenen yeniliklerden biri oluşturuyor. Nike, dünyanın en iyi ayak (podiatri) uzmanlarıyla çalışarak futbolcuların savunma oyuncusundan kurtulmasını sağlayan o ilk adımı atabilme yeteneğini arttıran ayrışık dış tabanı yarattı. Ayağın ön kısmında yer alan oyuk sayesinde ayak tarağının birinci kemiği hızla harekete geçebiliyor. Ayağın bu kısmı, ayağın ilk hareketinin hızını belirliyor.

Dış tabanın gövdesinde ayağın tam yanıt verebilmesi için sıkıştırılmış naylon ve mukavemet için inanılmaz hafiflikte bir plaka kullanıldı. Çivi yapısı ve uzunluğu ise hem yüzeye daha hızlı nüfuz etmeyi hem de yüzeyden daha hızlı kurtulmayı sağlayacak şekilde tasarlandı. Bu tasarımda getirilen bütün yenilikler sayesinde futbolcular hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde alan yaratabilecek.

Futbol daha güçlü bir çeviklik, hız ve içgüdüsel bir bitiş gerektirir. Günümüz futbolunda oyun hızlanmaya, alan ise rağbet görmeye başladı. Bu yeni teknoloji harikası kramponu deneyen veya tasarım sürecine katkısı olan birçok sporcu uygulanan NIKESKIN metodundan son derece memnun kaldı. NIKESKIN yumuşak ve esnek file kumaş üzerine geçirilmiş ince poliüretan film kullanılan bir yapım metodu. Bu teknoloji daha iyi bir dokunuş ve his sağlayarak ayak ve top arasındaki mesafeyi azaltıyor ve böylece Hypervenom, futbolcuların ihtiyaçlarına sezgisel yaklaşan bir ürün olma özelliğini taşıyor.

Nike Hypervenom 200 gramın altında bir ağırlığa sahip. Ayakkabının hafif olması performansa yardımcı oluyor. Nike bu kramponun tasarım sürecinde ayak hastalıkları uzmanları, fizyologlar, bio-mekanistler ve Manchester United takımından Tony Strudwick ve SPARQ Koçu Paul Winsper'in da aralarında bulunduğu birçok takımın koçuyla çalıştı. Her ayakkabı bir araştırmanın, geliştirme testinin ve yıldız oyuncularla yapılan yeniden test etme sürecinin birer sonucu olarak ortaya çıkıyor.

Nike Hypervenom kramponda kullanılan ACC (Bütün Koşullarda Kontrol) teknolojisi ise file kumaşın kuru kalmasını sağlıyor. Bunu yaparken performansı ve amacı etkilememek için esneklik ve rahatlıktan da taviz vermiyor. Nike ACC, zeminin kaygan veya kuru olmasına bakılmaksızın aynı düzeyde sürtünme, dokunuş ve kontrol sağlayan üst kısma uygulanıyor.

Nike Football Tasarım Direktörü Denis Dekovic'in önderliğindeki Nike Football tasarım ekibi, günümüz maçlarındaki hücum dinamiklerini inceleyerek işe koyuldu. Dekovic, "Oyun değişiyor. Eskiden, hücum eden taraf hıza odaklanırdı ama artık her iki taraf da hızını kullanma peşinde. Nike Hypervenom'un doğuşu da değişen oyun dinamiklerine bir yanıt. Futbolcular daha hızlı olmak istiyor. Sadece uzun mesafe koşarken değil, dar alanlarda topla daha hızlı hareket edebilmek istiyorlar. Doğuştan sahip oldukları atikliği, dar penaltı alanlarında alan bulmak için daha da attırmak istiyorlar. Sıfırdan fırsat yaratmak istiyorlar. Daha hızlı ve daha atik hale gelen savunma oyuncularıyla mücadele etmek gerekiyor. Hypervenom kramponları tam da bu amaç için yaratıldı. Bu futbolcular, seyircilerin ağzını açık bırakan bir beceri ve tahmin edilemeyen hamlelerle oynuyor. Taraftarlar, takımın diğer oyuncuları ve rakipler en büyük tehdidin bu oyunculardan gelmesini bekliyor. Bizim önümüzdeki zorluk ise, sahip oldukları beceriden yararlanarak o avantajı daha da arttırabilecek en iyi kramponu yaratmak" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Nike'ın En Son Yeniliği Sahalarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement