Niksar Cevizi Paneli Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Niksar Cevizi Paneli Yapıldı

Niksar Cevizi Paneli Yapıldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde ceviz ürünleri sergisi ve paneli yapıldı.

11.10.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde ceviz ürünleri sergisi ve paneli yapıldı.

Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyyid Mehmet Şen, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça'nın konuşmacı olarak katıldığı panelde "Niksar cevizinin" önemi ve bugünkü konumu konuşuldu.

Ayvaz Park Hotel konferans salonunda düzenlenen panelin oturum başkanlığını yapan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap konuşmasında Niksar cevizinin artık bir marka olduğunu söyledi. Niksar 1 cevizinin patentinin alındığını da vurgulayan Kasap, "Artık Niksar cevizi markalaşmıştır patentimizi aldık ve kayıtlara geçti. Niksar'ın altın değerindeki cevizini tüm Türkiye'nin yanı sıra dünya tanıyacak" diyerek, Niksar'da ceviz alanlarının mutlaka çoğalması gerektiğini ifade etti.

"GÜNDE EN AZ 5 CEVİZ YİYİN"

Daha sonra söz alan Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyyid Mehmet Şen, "Cevizin Sağlıklı Beslenmedeki Önemi ve Besin Değeri" konu başlığında yaptığı sunumda Türkiye'nin önemli ceviz üreticisi olduğuna dikkat çekerek; Gıdanın ilaç olmadığını belirterek şunları söyledi; "Gıda ilaç değildir. Sağlıklı beslenmek için sağlıklı gıdalar alınmalıdır. Ceviz bir beyin gıdasıdır. Günde en 5 ceviz yenmelidir. Ceviz beyni besleyen çok önemli bir gıda olmakla birlikte olmazsa olmazdır" dedi.

"CEVİZE YATIRIM YAPAN KAZANÇLI ÇIKIYOR"

Panelde son olarak konuşan GOP Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça ise, "Niksar Ekonomisine Ceviz Yetiştiriciliğinin Ekonomik ve Sosyal Katkıları" konusuna değinerek, cevize yatırım yapan girişimcinin kazançlı çıkacağını söyledi.

Cevize yatırım yapacak olan girişimcilere tavsiyelerde de bulunan Akça, "Ceviz bahçesi tesisi karlı ve uzun dönemli bir yatırımdır. Özellikle Türkiye'de ürün açığının olması yatırımları cazip hale getirmiştir. Cevizde dünyada stok yoktur. Tüketim her geçen gün artmaktadır" diye konuştu.

Panelin ardından davetliler Niksar ceviziyle yapılan yöresel yemekler, tatlılar ve ceviz ürünleri standını gezerek bilgiler aldılar.

Programa İlçe Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İl Tarım Müdürü Mehmet Ali Yavaş'ın yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı Hacı Murat Keleş, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

"CEVİZİN BİLİNEN FAYDALARI"

Ceviz, gerek beslenme gerekse sağlık açısından çok değerli bir meyve. Enerji kaynağı. İçerdiği mineral maddeler, kolay sindirilebilir protein içeriği, yararlı yağ asit kompozisyonlarıyla insan sağlığında önemli bir yere sahip. Özellikle kalp hastalıklarına ve kansere karşı koruyucu olduğu kanıtlanmış durumda. Hipertansiyon ve diyabet hastalıklarında da öneriliyor. Gümüş ve selenyum içeriğiyle zeka gelişimine katkıda bulunduğu da belirtiliyor. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Niksar Cevizi Paneli Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement