Niksar'da 3 Bin Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Niksar'da 3 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Niksar\'da 3 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Tokat’ın Niksar ilçesinde 150 dekar alan 3 bin fidan dikildi.

22.03.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde 150 dekar alan 3 bin fidan dikildi.

Niksar'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı İlçe Temsilciliği organizasyonuyla yapılan fidan dikme etkinliğinde 3 bin adet fıstık çamı, selvi, ıhlamur ve akasya fidanları toprakla buluştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TEMA Vakfı İlçe Temsilciliği'nin Organizasyonu, Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün desteği ile tertip edilen "Okullar Hayat Bulsun, Her Okulun Bir Hatıra Ormanı Olsun" projesi kapsamında İlçe Mili Eğitim Müdürü Recep Şaban Yavuz, İlçe Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Seyhan, Orman İşletme Müdürü İlhan Yazıcı, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Namık Özdüzgün, TEMA Vakfı İlçe Temsilcisi Tahsin Çamkerten, okul müdürleri, öğretmenleri, öğrenciler okul aile birliği üyeleri katılımları ile Fidan Dikim etkinliği programı yapıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Teknikeri Ali Osman Türker, erozyonla kaybolan arazilere sahip çıkma adına doğa ve çevre bilinci kazanımı maksadıyla yapılan programın alt yapı çalışmalarının hazırlanmasında Orman İşletme Müdürü ve orman işçilerinin özverili çalışmaları olduğunu söyledi.

TEMA Vakfı İlçe Temsilcisi Tahsin Çamkerten yaptığı konuşmada, 2014 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile "Okullar Hayat Bulsun" projesi kapsamın protokol imzaladıklarını, bunun için nisan ayı sonuna kadar fidan dikim aşamasını tamamlamayı planladıklarını, bu kapsamda engelli öğrencilerle dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şaban Yavuz ise "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamındaki çalışmaların sahada planlandığı gibi güzel bir şekilde gittiğini, fidanlar dikildikten sonra bu fidanların takibi aşamasında bu dikilen alanlara zaman zaman gelip bakımı ve takiplerinin yapılmasını konusunda duyarlı olacaklarını belirtti.

Program, yaklaşık 150 dekar alanda 3 bin adet fidanın toprakla buluşup can suyu verilmesinin ardından yapılan ikramla sona erdi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da 3 Bin Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement