Niksar'da 52. Kütüphane Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Niksar'da 52. Kütüphane Haftası Kutlandı

Niksar\'da 52. Kütüphane Haftası Kutlandı

Tokat’ın Niksar ilçesinde "52. Kütüphane Haftası" düzenlenen törenle kutlandı.

30.03.2016 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde "52. Kütüphane Haftası" düzenlenen törenle kutlandı.

İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Niksar İlçe Kütüphane Müdürü Hacı Turan Kaya, kütüphanelerin en temel anlamıyla bilgi yuvaları olduğunu belirterek "Kütüphanelerin amacı ise, ırk, din, din statü farkı gözetmeksizin bilgiye ulaşmak isteyen halka hizmet vermektir" dedi.

İlçe Halk Kütüphanesi'nin işleyişinden de bahseden Kaya "Kütüphanemiz bünyesinde ortalama 23 bin kitap ve süreli yayın olarak 62 dergi aboneliği bulunmaktadır. Basılı olan materyallerimizden kitapları 15 gün, dergileri ise 7 gün süreli ile kullanıcılarımıza ödünç vermekteyiz. Üye olmak isteyenler TC Kimlik numaralarıyla başvuru yaptıklarında üyelik işlemleri tamamlanmış olup, kütüphanemizden faydalanabilmektedirler. Kütüphanemizde kullanıcılarımıza, okuma ve internet ortamı sağlanmakta, çalışma salonlarımızla KPSS, YGS ve mesleki sınavlara hazırlanan kullanıcılarımızı verimli bir ders çalışma ortamıyla buluşturulmaktadır. Geniş çocuk kitaplığı dermesiyle yoğun ilgi gören çocuk kitaplığı bölümümüz de mevcuttur" diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Danişment Gazi Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yetiş Türker, "Kütüphanelerin Uluslararası Küresel Anlayışın Geliştirilmesine Katkıları"nı anlattı.

Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hüseyin Özbay'ın Ahmet Yesevi'nin 850. ölüm yıl dönümü ve Fuad Köprülü'nün 50. ölüm yıl dönümü sunularının ardından haftanın içeriğine yönelik kısa film gösterisi sunuldu.

Programda son olarak konuşan İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, okumanın insan hayatında bulabileceği en büyük hazine olduğunu belirtti.

Gençlerin mutlaka okumaya meraklı olmalarını isteyen Kaymakam Kapankaya "Bugün görsel medya sosyal medya çok arttığından ve yaygınlaştığından dolayı sanki okumak lüzumsuz bir iş gibi görünüyor. Ama sosyal ve görsel medya size sadece kendi istediğinizi sunuyor. Ama kitap okuduğunuz zaman özellikle değişik fikirlerden, değişik insanlardan değişik yazarlardan şairlerden kitap okuduğunuz zaman değişik fikirleri anlamak yorumlamak şansınız oluyor. Dolayısıyla dağarcığınız genişliyor, hayatınız değişiyor daha empati yapma olasılığınız artıyor. Bunlar kendi kişisel gelişimimiz için önemli. Kitaplar hayal dünyamızı geliştir, bize farklı ve değişik bakış açıları kazandırır. Kitaplar bizim bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamızı engeller, en tehlikeli insan bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlardır. Dolayısıyla kitaplar bizi bu kötü durumlardan kurtarır, bizim güzel konuşmamızı düşünmemizi bizim empati yapmamızı dünyayı diğer insanları daha iyi anlamımızı sağlar. Bu vesile ile siz değerli öğrencilerimiz kitapları çokça okuyunuz ve kendinizi daha iyi geliştiriniz" şeklinde konuştu.

Programda kütüphaneden en fazla faydalananlara hediyelerin verilmesinin ardından tören İlçe Halk Kütüphanesi'nde verilen ikram ve 15 dakikalık kitap okuma etkinliği ile sona erdi.

Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe ayrıca Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Akyol ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bedir Arslan'ın yanı sıra daire müdürleri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da 52. Kütüphane Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement