Niksar'da En İyi Yerli Ceviz Yarışması - Son Dakika
Yerel

Niksar'da En İyi Yerli Ceviz Yarışması

Niksar\'da En İyi Yerli Ceviz Yarışması

Tokat’ın Niksar ilçesinde Niksar Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen “Ceviz Hasat Paneli” çerçevesinde en iyi yerli ceviz yarışması yapıldı.

17.09.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde Niksar Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen "Ceviz Hasat Paneli" çerçevesinde en iyi yerli ceviz yarışması yapıldı.

Niksar'da en iyi yerli ceviz yarışması yapıldı. Belediye Düğün Salonu'nda yapılan yarışmada 14 üreticinin cevizleri komisyon üyelerinin huzurunda incelendi. Düzenlenen yarışmada ekonomi yazarı Rüştü Bozkurt, Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Celal Şahin, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Namık Özdüzgün ve ceviz üreticileri katıldılar.

Yarışmada açıklama yapan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Namık Özdüzgün yarışmaya katılan yerli ceviz üreticiler içerisinden en iyi cevizi seçtiklerini belirterek, "Yarın düzenlenecek panel öncesi ilçemizde yetiştirilmiş en iyi cevizleri seçmek için toplandık. 14 numunemiz geldi. Bu numuneler içerisinden teknik elemanlarımız gerekli kırımları yapıp, kabuğu ve içini çıkaracaklar. Çıkarılan ceviz içinin beyazı ve kabuk kalınlığı ölçülerek en iyi cevizi seçeceğiz" dedi.

Niksar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Celal Şahin ise Niksar'ın markası olan ceviz konusunda üreticileri bilinçlendirmek ve en iyi ceviz üretimine teşvik etmek amacıyla bu yarışmayı tertip ettiklerini ifade ederek, "Niksar'ımızda üretilen cevizimizin değerini tüm Türkiye'ye duyurmak için çalışmalarımız sürüyor. Yarın panelimizde birbirinden değerli misafirlerimiz olacak. Tüm Niksar halkımızı Vakıf İş Merkezi'nde saat 14.30'da yapacağımız panelimize davet ediyoruz" diye konuştu.

Yarışmanın sonucunun ise yarın yapılacak panel esnasında açıklanacağı bildirildi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da En İyi Yerli Ceviz Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement