Niksar'da Engeller Ortadan Kaldırılıyor - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Engeller Ortadan Kaldırılıyor

Niksar\'da Engeller Ortadan Kaldırılıyor

Tokat’ın Niksar ilçesinde belediye tarafından yapımı üstlenilen “Engelsiz Yaşam Merkezi” açılışı ve engelli bireyler için tahsis edilen “Engelli Hizmet Aracının” tanıtımı yapıldı.

03.12.2015 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde belediye tarafından yapımı üstlenilen "Engelsiz Yaşam Merkezi" açılışı ve engelli bireyler için tahsis edilen "Engelli Hizmet Aracının" tanıtımı yapıldı.

Eski Kredi Yurtlar Kurumu binasında düzenlenen programa Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Kuşçu, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Akyol, Niksar Bedensel Engelliler Derneği(NİKBED) Başkanı Adnan Ünsal ile birlikte kurum amirleri ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Niksar Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Adnan Ünsal özellikle ilçede büyük ihtiyaç duyulan engelli aracının faaliyete geçmesinden duydukları memnuniyeti belirtti. Ünsal konuşmasında, "Bu merkez Belediye Başkanımız Özdilek Özcan ve değerli çalışanlarının maddi ve manevi katkılarıyla 'Engelsiz Yaşam Merkezi' olarak bizlere tahsis edildi. Engelli kardeşlerimize çok büyük katkılar sağlayacak olan bu merkezimizde sosyokültürel çalışmaların yanı sıra kendilerinin eğitimlerinde öncü birer birey olmaları için gereken ne varsa kendilerine sağlıyoruz. Misyonumuzu ve misyonumuzu belirledik. Bu çalışmalarımıza destek olan gönül dostlarımıza ve Belediye Başkanımız Özdilek Özcan'a teşekkür ediyorum. İkinci olarak yıllardır hasretini çektiğimiz, engelli arkadaşlarımızın ulaşım sorunlarını ortadan kaldırmak üzere Belediye Başkanımızın söz verdiği gibi bize bir engelsiz araç tahsis ettiler. Bugün ilk defa denemesini yaptık. Kendileri çok mutlu oldular" dedi.

Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlatarak, "Bilindiği gibi NİKBED'in önceki atölyesi eski belediye binamızın arka tarafında bulunuyordu. Dernek binası ile atölyeler arasında mesafe uzaktı. Bizlerde Adnan Ünsal ağabeyimiz ile konuşarak şu anki merkezimizi kurmayı planladık. Bu merkezimizde yapılan hediyelik ürünlere ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız satın alarak destek olabilirler. Bu merkezimiz inşallah hayırlara vesile olur. Bizim bir diğer sözümüz olan Engelli Taşıma Aracımızı da ilçemize kazandırdık. Artık engelli kardeşlerimiz istedikleri zaman belediyemize ve Alo 153 zabıta hattımızla bizlere ulaşarak istedikleri yere gidebilecekler. Bu aracımız 24 saat engelli kardeşlerimizin hizmetinde olacak. Bu aracımıza aynı anda üç engelli vatandaşımız binebiliyor. Adnan Ünsal ağabeyimizin de dediği gibi hepimiz birer engelli adayıyız. Bizler Niksar Belediyesi olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız" diye konuştu.

Son olarak konuşan Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya ise, "Engelli vatandaşlarımız için yapılan bu çalışmalar gayet yerinde ve güzel çalışmalardır. Bu çalışmaları yaparken de toplum olarak engellilerimizin hayatını kolaylaştıracak şekilde hayatımızı sürdürmemiz gerekiyor. Onları kullanımı için yapılan kaldırımlarda araç parkından tutunda, bir engelli kardeşimizin karşıdan karşıya geçerken kendisine yol vermeli hatta yardım etmemiz gerekiyor. Niksar Belediyemizin bu çalışması için Niksar Belediye Başkanımız Özdilek Özcan beye teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, İlçe Müftüsü Ali Canbolat'ın yaptığı dua ile merkezin açılışı yapıldı. Niksar protokolü açılışın ardından engelli vatandaşların el emeği göz nuru ürünleri yerinde görerek incelediler. Açılışın ardından ayrıca Niksar Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Adnan Ünsal, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan'a katkı ve desteklerinden ötürü dernek tarafından yapılan bir pano hediye ettiler.

Program yapılan ikramların ve engelli taşıma aracının tanıtılmasıyla sona erdi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Engeller Ortadan Kaldırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement