Niksar'da Gerçeğini Aratmayan Umke Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Gerçeğini Aratmayan Umke Tatbikatı

Niksar\'da Gerçeğini Aratmayan Umke Tatbikatı

Tokat ve Sivas’ın Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Niksar’da ortak deprem ve arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

27.08.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat ve Sivas'ın Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Niksar'da ortak deprem ve arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Niksar'ın Gülebi köyünde yapılan tatbikat yağmur altında gerçekleştirildi. Tatbikat Gülebi köyünde boş bir binada yapıldı. UMKE, Niksar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve AFAD ekibi ile ortaklaşa yapılan tatbikatta ekiplerin deprem sonrası mahallede enkaz altında kalanları kurtarma çalışması gerçeğini aratmazken, enkaz altında kalanların tespitini yapan öncü sağlık ekiplerinin yönlendirmesiyle kurtarma çalışmaları başlatıldı. Depremin ardından çıkan yangın Niksar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelinin uğraşıyla söndürüldü. Tatbikatta, 3 kişi enkaz altından kurtarıldı.

Tatbikat sonrası açıklama yapan UMKE Tokat İl Sorumlusu Ramazan Direk, tatbikatta toplam 35 personelin görev aldığını bildirdi. UMKE ekiplerinin her türlü doğal afete müdahale edebilecek teknik donanıma sahip olduğunu belirten Direk, "İki ilin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat başarılı geçti. Ekipler üç gündür Niksar İlçemiz Çamiçi Yaylası arazisinde değişik eğitim çalışmaları yaptı. Tamamen gönüllü sağlık personelinden oluşan UMKE ekipleri her türlü olumsuzluğa anında müdahale edebilecek yeterliliğe sahip" dedi.

UMKE ekiplerinin tatbikatı başarılı bir şekilde sona erdi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Gerçeğini Aratmayan Umke Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement