Niksar'da Ramazan Sokağı Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Ramazan Sokağı Etkinliği

Niksar\'da Ramazan Sokağı Etkinliği

Tokat’ın Niksar ilçesinde “Ramazan Sokağı” etkinlikleri kapsamında düzenlenen program kapsamında tasavvuf müziği sanatçısı Fatih Yardım konser verdi.

08.06.2016 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde "Ramazan Sokağı" etkinlikleri kapsamında düzenlenen program kapsamında tasavvuf müziği sanatçısı Fatih Yardım konser verdi.

Niksar Belediyesi'nce "Ramazan Sokağı" etkinlikleri kapsamında yüzlerce vatandaş Otogar mevkisine kurulan sahneye akın ettiler. Gerçekleştirilen programa Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, AK Pati İlçe Başkanı Mustafa Erarslan ve vatandaşlar katıldı.

Program İbrahim Yunus Emre Bal'ın Kur'an tilaveti ile başladı. Programda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Özdilek Özcan, sözlerine İstanbul'da yaşanan terör eyleminde hayatını kaybedenleri anarak başladı. Başkan Özcan konuşmasında; "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayını Rabbim bizlere dolu dolu yaşamayı nasip eylesin. Ramazan sokağı etkinliğimiz dün mehteran ekibinin gösterileriyle başladı, bugünde Fatih Yardım kardeşimin ilahileriyle devam edecek. Bugün İstanbul Fatih'te terör saldırısı sonucu 7'si polis olmak üzere 11 vatandaşımız şehit oldu. Allah şehitlerimize rahmetiyle muamele etsin. Rabbim onların şefaatine bizlere nail eylesin. Ülkemiz bu terör belasıyla otuz yıldır uğraşıyor. Ama son iki yıldır ciddi bir şekilde mücadele var. Allah polisimizin ve askerimizin yardımcısı olsun. Ülkemiz üzerinde oyun oynayanlara ve bu milletin önünü kesmeye çalışan tüm küresel güçlerin, bunların maşalarının oyunları gün ve gün inşallah sona erecek. Bu mücadele bir terör mücadelesi görünse de aslında geçmişten günümüze devam eden haçlı zihniyetine verilen bir mücadeledir. Bu savaş Peygamber Efendimiz (S.A.V.) döneminde başlayıp, bugün devam eden ve yarın da devam edecek bir süreçtir. Asla hedeflerinden ve emellerinden vazgeçmeyecekler. O yüzden bu bir terör olayı değil, aslında bu bir savaştır. Ama Allah'a şükürler olsun ki, devletimiz ve milletimiz çok güçlü. Bizi asla bu uğurda durduramayacaklar. Bu bayrağı göklerden indirmeye çalışanlar asla bu bayrağı indiremeyecekler. Allah'ın izniyle de ezanımızı susturamayacaklar. Bu mücadele devam ederken de yaşam da, hayatta devam ediyor. Bu olayların toplum üzerinde yarattığı psikolojik etkiyi kırmanın yolu da, manevi havası güçlü Ramazan ayında bu etkinliklerin sürdürmenin rolünün büyük olduğunu düşünüyorum. Terör bizi etkiliyor, şehitlerimize üzülüyoruz. Bugün programımıza Kur'an ile başladık, şimdi ilahilerle devam edeceğiz. Sonunda ise dua edeceğiz. Bütün amacımız ramazanın bu manevi havasını hemşehrilerimizle yaşamanın gayreti içerisindeyiz. Çünkü yaşamda, mücadelede devam ediyor. Asla yeise kapılmayacağız. Asla üzüntüye kapılmayacağız. Çünkü bu yolda ve savaşta şehitsiz olmuyor. Gazisiz olmuyor. Başka türlü bu mücadele olmuyor. Bu bir soğuk savaştır. Allah'ın izniyle biz inanıyoruz, bu savaşta galip geleceğiz. Bu etkinliklerimizi bu kapsamda değerlendirmenizi istiyorum. Bizler bu etkinliklerle maneviyatımızı güçlendireceğiz" diyerek programa katılanlara teşekkür etti.

Belediye Başkanı Özdilek Özcan'ın konuşmasının ardından tasavvuf müziğinin güçlü sesi Fatih Yardım konser verdi. Ayrıca Fatih Yardım'a konserinde semazen ekibi eşlik etti.

Söylediği ilahilerle Niksarlılara doyumsuz bir gece yaşatan Fatih Yardım'a programın ardından Belediye Başkanı Özdilek Özcan teşekkür etti.

Program Keşfi Cami İmam Hatibi Ekrem Bal'ın şehitler için yaptığı dua ile son buldu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Ramazan Sokağı Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement