Niksar Eğitim-sen Ankara'daki Bombalı Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Yerel

Niksar Eğitim-sen Ankara'daki Bombalı Saldırıyı Kınadı

Niksar Eğitim-sen Ankara\'daki Bombalı Saldırıyı Kınadı

Tokat’ın Niksar ilçesinde Eğitim-Sen üyeleri, Ankara’da tren garında gerçekleşen patlamadan dolayı ölen vatandaşlar için basın açıklaması düzenledi.

13.10.2015 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde Eğitim-Sen üyeleri, Ankara'da tren garında gerçekleşen patlamadan dolayı ölen vatandaşlar için basın açıklaması düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı Buğday Pazarı'nda düzenlenen basın açıklamasında "Üzgünüz öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız", "Katliamı ve katilleri asla unutmayacağız" sözleriyle basın açıklamasına başlayan sendika üyeleri bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Eğitim-Sen Niksar İlçe Temsilcisi Metin Ünal, " Türkiye'nin göbeğinde, Ankara Garı'nın önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını. 97 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara'nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz. Emek, barış ve demokrasi mitingimizi kana bulayanlara ve katliama seyirci kalanlara sesleniyoruz: Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Emniyet ekipleri tarafından çevrede geniş güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklaması, vatandaşların yere karanfil bırakmaları ile olaysız şekilde son buldu.

Basın açıklamasına bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar Eğitim-sen Ankara'daki Bombalı Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement