Niksar Sarıyazı Bölgesinde Jeotermal Su Bulundu - Son Dakika
Yerel

Niksar Sarıyazı Bölgesinde Jeotermal Su Bulundu

Niksar Sarıyazı Bölgesinde Jeotermal Su Bulundu

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, MTA gözetiminde çalışmaların yapıldığını ve bu çalışmalar sonucunda ise Niksar Sarıyazı bölgesinde sıcak su çıktığını söyledi.

02.05.2016 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, MTA gözetiminde çalışmaların yapıldığını ve bu çalışmalar sonucunda ise Niksar Sarıyazı bölgesinde sıcak su çıktığını söyledi.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı İl Genel Meclisi toplantı salonunda olağanüstü Meclis toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer başkalığında yapıldı. İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer toplantı öncesinde yapmış olduğu açıklamasında jeotermal seralarla ilgili olarak Tokat'ın bazı noktalarında sıcak su sondajları ile ilgili MTA gözetiminde çalışmaların yapıldığını ve bu çalışmalar sonucunda ise Niksar Sarıyazı bölgesinde sıcak su çıktığını söyledi. Sondaj çalışması hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Dizer, "Sondaj derinliği yaklaşık 350 metre de, 50 derece bir sıcaklığa sahip saniyede 35 litre debilik bir su çıktı. Şu anda sondaj devam ediyor. Ön görülen metraja daha ulaşmadı. Şu haliyle bile orada yapılması düşünülen jeotermal seralar ile ilgili yeterli sıcaklığa biz ulaştık. Yatırımcılar şu hali bile orada yatırım yapmış olsa memleketimiz açısından çok büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Bundan sonraki düşünülen yerlerde çalışma yapıldığı zaman Tokat'ımızın hemen her bölgesinde bu çalışmalar yapılmış olacak. Tokat merkezde ve Zile bölgemizde MTA'nın ön görmüş olduğu yerler var. Zaman içerisinde buraların çalışmalarına da başlanacak. Bu çalışmalardan da olumlu sonuçlar alırız" dedi.

Başkan Dizer ayrıca yaşanan terör olaylarını kınayarak, "Ülkemizde terör ile mücadelede bu terörün ortadan kalkması için çalışan bütün güvenlik güçlerimize, devletimize de kolaylıklar diliyorum. Allah onların azmini artırsın. Bu milletin beraberliğini birliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Ne zaman ki bu millet birlik ve beraberlik içerisinde olur. Ne zaman ki saflarını daha sık tutar o zaman bu hain saldırılara geçit vermez. Tüm tarih bunu göstermiştir. Terörün dini ya da dili olmaz. Terörün ırkı olmaz. Terör terördür. Terör nereden gelirse gelsin kökten lanetliyoruz" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar Sarıyazı Bölgesinde Jeotermal Su Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement