Niksar Sevgi Evlerinde Aşure Günü - Son Dakika
Yerel

Niksar Sevgi Evlerinde Aşure Günü

Niksar Sevgi Evlerinde Aşure Günü

Tokat’ın Niksar ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Niksar Sevgi Evleri Yurdu’nda “Aşure Günü” etkinliği düzenlendi.

05.11.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Niksar Sevgi Evleri Yurdu'nda "Aşure Günü" etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe İlçe Müftüsü Ali Canbolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Şavlı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayrettin Tekin ve Sosyal Hizmetler Müdürü İlhami Öztürk'ün yanı sıra kuruluş Müdürü Adnan Tanrıverdi ve yurtta kalan öğrenciler katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan kuruluş müdürü Adnan Tanrıverdi, "Alemlerin sultanı olan efendiler efendisi Muhammed'in 'Şehrullahi'l-Muharrem' olarak meşhur olan, yani 'Allah'ın ayı Muharrem' olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Peygamber efendimiz bu ayı Allah'ın rahmetine mazhariyet adına önemli bir fırsat olduğu için bu şekilde ifade etmiştir. Aşure Günü işte o kutlu günde birçok mucizeler gerçekleşmiştir" diye konuştu.

Daha sonra kurumda kalan çocuklar Kur'an tilaveti yapıldı, ney dinletisi sundu. İlçe Müftüsü Ali Canbolat bu anlamlı günde yapılması gerekenlerden bahsettikten sonra, Kuruluş Müdür Yardımcısı Nurettin Başara "Kerbela" isimli ilahiyi okudu. Program İlçe Müftülüğü'nde imam olarak görev yapan Ekrem Bal hoca tarafından yapılan dua ile sona erdi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar Sevgi Evlerinde Aşure Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement