Niksar Ülkü Ocakları'ndan Türkmenlere 2 Tır Dolusu Yardım - Son Dakika
Güncel

Niksar Ülkü Ocakları'ndan Türkmenlere 2 Tır Dolusu Yardım

Niksar Ülkü Ocakları\'ndan Türkmenlere 2 Tır Dolusu Yardım

Tokat’ın Niksar ilçesinde Ülkü Ocakları Başkanlığı, Suriye’nin Türkmen Dağı’ndaki Türkmenler için topladıkları 2 TIR dolusu yardımla yola çıktı.

01.12.2015 23:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde Ülkü Ocakları Başkanlığı, Suriye'nin Türkmen Dağı'ndaki Türkmenler için topladıkları 2 TIR dolusu yardımla yola çıktı. Yardım kampanyasına AK Parti'li Niksar Belediyesi de bir TIR dolusu su ile destek verdi.

Niksar Ülkü Ocağı Başkanı Hüseyin Gündoğdu'nun refakat ettiği konvoy Hatay'ın Türkmendağı istikametine doğru yola çıktı. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niksar İlçe Başkanlığı, Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde zor durumda olan Türkmenlere iki TIR dolusu yardım gönderdi. Yardım TIR'larının yola çıkmadan önce düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Niksar Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Gündoğdu yaptığı açıklamada, yardım kampanyasına destek veren tüm Niksarlılara sonsuz teşekkür ederek, "'Daha ilk günden Niksar Ülkü Ocağı olarak başlattığımız yardım kampanyasına hemşehrilerimiz büyük ilgi gösterdi. Bu destek 30 Kasım'a kadar büyüyerek devam etti. Tüm hemşehrilerim sağ olsun, ellerindeki tekstil, gıda, giyim ve maddi yardım başta olmak üzere her türlü desteklerini bizden esirgemediler. Yaklaşık 10 gün önce başlattığımız yardım kampanyamız bugün itibarı ile sona erdi. Bu tarihe kadar Niksarlı hemşehrilerimiz olsun, ocaktaki arkadaşlarımız olsun ve Niksar Belediyemiz olsun yardımlarını esirgemeyip Suriye'deki kardeşlerini unutmadılar. Hayırseverlerimizin desteği ile, bölgedeki ihtiyaçların önceden tespiti ile gerekli gıda, çocuk bezi, çocuk maması gibi temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan bir TIR dolusu yardımı topladık. Niksar Belediye Başkanımız Sayın Özdilek Özcan da bu kampanyaya bir TIR dolusu Ayvaz Suyu ile destek oldular, kendilerine çok teşekkür ediyoruz, hepsinden Allah razı olsun" dedi.

"BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ YALNIZ DEĞİLDİR"

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise Bayırbucak'taki Türkmenlerin yalnız olmadıklarını belirterek, "Böyle bir kampanya başlatılmasında öncülük eden Niksar Ülkü Ocaklarımıza duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Bu bir hissiyattır, yürek işidir. Yüreğinde oradaki kardeşlerimizin soydaşlarımızın acısını hisseden Niksarlı kardeşlerimiz hemen oradaki kardeşlerimizin temel ihtiyaçları olacak malzemelerle ilgili hazırlıklara başladıklarını, yaklaşık bir TIR'a yakın hazırlık yaptıklarını ve bu konuyla ilgili de suyun da orada temel ihtiyaç olduğunu ifade ettiler. Tabi Niksarlının, Niksar Belediyesi'nin malı olan ve işletmesini de yürütmüş olduğumuz Türkiye'mizin marka değeri olan Ayvaz Suyumuzla ilgili bir TIR su yardımında bulunabileceğimizi ifade ettik. Ben Niksar Belediye Başkanı olarak Niksarlının malı olan ve Niksarlıların gönlünden geçtiği üzere böyle bir TIR suyu vermiş olduk, aracı olduk. Bu konuda öncülük eden Hüseyin Başkanıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Özcan'ın açıklamasının ardından Niksar Belediyesi'nin de bir TIR dolusu su yardımıyla birlikte toplanan yardımlar, İlçe Müftüsü Ali Canbolat tarafından yapılan dualar eşliğinde yola çıktı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Niksar Ülkü Ocakları'ndan Türkmenlere 2 Tır Dolusu Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı
    16:41 Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı

    Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve beraberindeki heyet, Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na katıldı. Türk heyeti, etkinlikte iş insanları, politika yapıcılar ve uzmanlar ile temaslarda bulundu. Forumda döngüsel ekonominin önemi vurgulandı ve sektörün sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak projeler üzerinde çalışmalar yapıldı.

  • GAÜN ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı
    16:39 GAÜN ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı

    Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı personele GAÜN Sürekli Eğitim Merkezi tarafından İngilizce eğitimi verilecek. Protokol, 5. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya ile GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından imzalandı. Her iki kurum da protokolün hayırlı olmasını diledi.

  • Antep İşi Nakışı UNESCO'ya aday gösterildi
    16:39 Antep İşi Nakışı UNESCO'ya aday gösterildi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Antep İşi Nakışı'nın UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmesi için çalışmalar yapılıyor.

  • Hatay'daki eğitim altyapısı deprem öncesine göre daha güçlü hale gelecek
    16:38 Hatay'daki eğitim altyapısı deprem öncesine göre daha güçlü hale gelecek

    Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Hatay'daki eğitim altyapısının, devam eden yatırımlarla deprem öncesine göre daha güçlü hale geleceğini söyledi. Yelkenci, deprem bölgesindeki zorlukların üstesinden gelmek için çalıştıklarını belirterek, yapılan analizler sonucunda yıkılan dersliklerin yerine daha fazla derslik planladıklarını ifade etti. Ayrıca, orta hasarlı okulların da güçlendirilerek hizmete alınması için çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Yelkenci, eğitim altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen projenin anaokullarının inşasını da içerdiğini ve deprem bölgesinde 50 anaokulu planladıklarını belirtti. Törene, Hatay Vali Yardımcısı, Hassa Kaymakamı, Hassa Belediye Başkanı ve öğrenciler de katıldı.


Advertisement