Nilüfer'de Uluslararası Spor Şenlikleri Başlıyor - Son Dakika
Spor

Nilüfer'de Uluslararası Spor Şenlikleri Başlıyor

Nilüfer\'de Uluslararası Spor Şenlikleri Başlıyor

Nilüfer Kaymakamlığı bünyesinde Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 14. kez düzenlenecek olan Uluslararası Spor Şenlikleri 20 Nisan’da başlıyor.

16.04.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Kaymakamlığı bünyesinde Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 14. kez düzenlenecek olan Uluslararası Spor Şenlikleri 20 Nisan'da başlıyor. Yarışmaya katılacak 14 bin sporcu 25 branşta mücadele edecek.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir ay sürecek olan spor şenlikleri için geri sayım başladı. Bu yıl 14.'sü düzenlenecek olan Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri ile Bursa spora doyacak. Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Nilüfer Kent Konseyi'nin katkılarıyla 20 Nisan'da başlayacak olan 14. Uluslararası Spor Şenlikleri'nin bilgilendirme ve program toplantısı, Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde Yürütme Kurulu üyeleri, çeşitli okullardan idareci ve öğrencilerin katıldığı toplantıyla Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından yapıldı.

ÇEŞİTLİ DALLARDA 14 BİN SPORCU YARIŞACAK

Amaçlarının spor şenliklerine kentteki tüm öğrencilerin katılımını sağlamak olduğunu söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "2002 yılından itibaren bu projeyi Nilüferlilerle beraber yürütüyoruz. Spor Şenlikleri'ne Nilüfer'de okuyan 81 bin öğrencimizin katılımını sağlayacak bir organizasyon hedefimiz var. İşte o zaman gerçekten en büyük keyfi bizler alacağız. Amacımız Nilüfer'de hem halkımıza hem gençliğimize, her yaştan insana spor kültürünü, bilincini aşılamak ve onları sporun içine çekerek kardeşlik ve barış duygularının pekişmesini sağlamaktır. 14.Uluslararası Spor Şenlikleri'nde bu yıl yaklaşık 14 bin öğrenci katılacak. Etkinliklerde farklı kültürler de bir araya gelecek. Spor şenliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kapsayacak. 8 farklı ülke ve Türkiye'den toplam 13 kardeş şehirden çok sayıda sporcuyu Nilüfer'de ağırlayacağız" dedi.

25 BRANŞ OLACAK

25 branşta toplam 120 kategoride düzenlenecek müsabakalarda bu yıl ilk kez Geleneksel Türk Okçuluğu, Yamaç Paraşütü ve Model Uçak branşlarının da yer alacağını belirten Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de, "Okullarımız sadece dersliklerde, sınıflarda, atölyelerde teorik eğitimin yapıldığı, bu doğrultuda mesleki eğitimlerin geliştirildiği üniteler değil. Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Nilüfer Kent Konseyi birlikteliğinde müthiş bir sinerji yaratarak bu yıl 14 bin öğrencimizin katılımıyla etkinliğin 14.'sünü gerçekleştireceğiz. Bir ay boyunca sportif, sosyal, okul öncesi, özel eğitim, ilköğretim, gençler ve büyükler alanlarında atletizmden futbola, badmintondan yüzmeye kadar 25 ayrı branşta heyecan yaşanacak" ifadelerini kullandı.

CEZAEVİNDEN DESTEK

Bu yıl ilk kez şenliğin katılımcılarına plaket yerine, Altınşehir'de hazırlanan "Spor Şenliği Korusu" için fidan dağıtılacak. Fidan dikimi, şenlik sırasında gerçekleştirilecek. Şenliklerde öğrencilere dağıtılacak formalar da Bursa Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlüler tarafından dikildi. Formaların baskılarını ise Nilüfer İş Okulu öğrencileri yaptı. Spor Şenlikleri 20 Nisan Pazartesi günü saat 10.00'da düzenlenecek kortejle FSM Bulvarı'nda bulunan Nilüfer Kent Konseyi önünden hareket ederek TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu'na ulaşmasıyla başlayacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Nilüfer'de Uluslararası Spor Şenlikleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement