Nilüfer Doğa Turizmiyle Canlanacak - Son Dakika
Yerel

Nilüfer Doğa Turizmiyle Canlanacak

Nilüfer Belediyesi’nin “Mysia Yolları” adı ile hayata geçirdiği “Nilüfer Alternatif Turizm Destinasyonları Projesi”nin tanıtımı Misi’de yapıldı.

17.04.2016 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Belediyesi'nin "Mysia Yolları" adı ile hayata geçirdiği "Nilüfer Alternatif Turizm Destinasyonları Projesi"nin tanıtımı Misi'de yapıldı. Açılış töreninin ardından Başkan Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey ile birlikte doğaseverlerin de katılımıyla 6 kilometrelik parkur yürünerek Dağyenice'ye ulaşıldı.

Nilüfer Belediyesi'nin Turizm Haftası etkinliklerinin ikinci ayağı Misi'de gerçekleşti. İç turizmi canlandırmak, farkındalığı ve halkın turizm hareketlerine katılımını artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Misi, çok sayıda doğaseveri ağırladı. Nilüfer Belediyesi'nin "Mysia Yolları" adı ile hayata geçirdiği "Nilüfer Alternatif Turizm Destinasyonları Projesi"nin tanıtımının da yapıldığı etkinliğe çok sayıda bisiklet, doğa ve çevre grupları katıldı. Etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, oğulları Meriç ile birlikte katıldı. Yürüyüş öncesi konuşan ve proje hakkında bilgiler veren Başkan Bozbey, "Binlerce yıllık tarihi geçmişe ve benzersiz doğal güzelliklere sahip kentimizin turizm potansiyelini tanıtmak için gerçekleştirdiğimiz etkinliklere bugün bir yenisini ekliyoruz. Mysia Yolları doğa parkurları, doğaseverler için uluslararası standartlara uygun işaretler, yönlendirme levhaları ve QR kod uygulamaları gibi imkanlar sunularak hazırlandı" dedi.

TOPLAM 310 KİLOMETRELİK PARKUR

Mysia Yolları'nın kent karmaşasından bunalanlara yeni kaçış noktaları sunan ve eşsiz güzelliklerin tadını çıkaracağı parkurlar içerdiğini belirten Başkan Bozbey, "Bu çalışma, birbirleriyle bağlantılı 35 doğa yürüyüşü, 6 bisiklet ve 4 atlı doğa yürüyüşü parkurunu içeriyor. Aynı zamanda kamp ve karavan alanları, yamaç paraşütü sporu yapabilme imkanları ile Türkiye'nin en özel yürüyüş ve doğa sporları parkuru olmaya aday. Parkur çalışmaları çerçevesinde doğaseverlerin doğanın tadını güvenli bir şekilde çıkarabilmeleri için Gümüştepe'den (Misi) Gölyazı'ya uzanan alanda yönlendirme tabelaları yerleştirdik. Alternatif ve sürdürülebilir turizm amaçları doğrultusunda hazırladığımız ve Nilüfer'in dağ köylerini de içine alan proje, ara parkurlarla birlikte toplam 310 kilometrelik bir ağa sahip. Amacımız, doğanın tadını ona saygı duyarak, doğayı koruyarak çıkarmak isteyenler ve doğa sporları tutkunları için alternatif oluşturmak" şeklinde konuştu.

HER KESİME HİTAP EDEN BİR PROJE

Çalışmanın bölge yerleşimlerinin alternatif, sürdürülebilir turizm ve ekoturizm ile tanışması bakımından da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Bozbey, "Dağyenice, Atlas, Kadriye, Unçukuru, Maksempınar gibi dağ yerleşimlerinin ve Misi, Gölyazı gibi turizm çeşitliliğine ihtiyaç duyan mahallelerin tanıtımının sağlanması ile yurt içi ve yurt dışından gezginlerin de bölge hakkında haberdar olmasını hedefliyoruz. Doğaseverler yaklaşık 300 yönlendirme tabelası üzerinde yer alan QR kodları bütün akıllı cep telefonlarına yükleyebilecek. 'Mysia Yolları', antik dönemlerin önemli iki yerleşimini patikalarla birbirine bağlarken aynı zamanda çeşitli spor aktivitelerinin yapılabileceği alanları keşfetmenizi sağlayacak. Bu projeyle doğaseverlere yürüyüş, dağ bisikleti, çadırlı kamp, panoramik manzara seyri, kuş gözlemi, doğa fotoğrafçılığı, atlı doğa yürüyüşü ve sportif olta balıkçılığı gibi çeşitli alternatifler sunuyoruz. Yaklaşık 1 yıl süren çalışmalar sonunda oluşturulan 310 kilometre uzunluğundaki Mysia Yolları, sadece doğa sporları meraklılarına değil Bursa'nın tarihine, kültürüne, florafaunasına, kırsal yaşamına ilgi duyan ve yaşadığı çevreyi tanımak isteyen herkese hitap ediyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılara Misi'de yöresel yemek olan 'keşkek' ikramı yapıldı. Daha sonra Başkan Bozbey, eşi Seden Bozbey ve beraberindeki grup, parkurun 6 kilometrelik etabını yürüyerek Dağyenice'ye ulaştı. Başkan Bozbey ve eşi, at üzerinde atlı doğa yürüyüşü parkurunu da test etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nilüfer Doğa Turizmiyle Canlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement