Nilüfer, Kanserde Erken Teşhise Dikkat Çekmek İçin Sahne Alacak - Son Dakika
Sağlık

Nilüfer, Kanserde Erken Teşhise Dikkat Çekmek İçin Sahne Alacak

Nilüfer, Kanserde Erken Teşhise Dikkat Çekmek İçin Sahne Alacak

Kansersiz Yaşam Derneği tarafından, kanserde erken teşhise dikkat çekilmesi için hayata geçirilecek "Kanserde Erken Teşhis Yaşa TIR" projesinin tanıtım ve yardım gecesinde, kısa süre önce göğüs kanserini erken teşhis sayesinde yenmeyi başaran sanatçı Nilüfer sahne alacak.

05.12.2013 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kansersiz Yaşam Derneği tarafından, kanserde erken teşhise dikkat çekilmesi için hayata geçirilecek "Kanserde Erken Teşhis Yaşa-TIR" projesinin tanıtım ve yardım gecesinde, kısa süre önce göğüs kanserini erken teşhis sayesinde yenmeyi başaran sanatçı Nilüfer sahne alacak.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre; proje kapsamında kanser hastalığının önlenmesi, erken teşhisin önemi, bilinçlendirme, eğitim ve tarama amacıyla yola çıkacak olan eğitim ve tarama tırı, toplumu kanserle ilgili bilgilendirmeyi ve kansersiz bir yaşam konusunda farkındalık kazandırmayı hedefliyor.

Birçok ismin destek vereceği ve 16 Aralık'ta Four Seasons Otel'de düzenlenecek tanıtım gecesinde elde edilecek gelir "'Kanserde Erken Teşhis Yaşa-TIR"' projesine hayat verecek. Kanseri yenmiş ünlü isimlerin de geceye katkılarıyla projenin ilk startı verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı ve Umberto Veronesi Türkiye Delegesi Dida Kaymaz, Dernek olarak bütün çabalarının özellikle sosyo-ekonomik durumu zayıf olan kesimlerdeki kanser hastası adaylarına el uzatıp, onlara hizmet edebilmek olduğunu belirterek, "Çok iyi tedaviler görebilen 'şanslı' kanser hastalarının dışındaki hastalarımızın da tedavi olabilmeleri, henüz hastalığa yakalanmamış olan kimselerin de farkındalıklarını artırmak en büyük görevimiz" ifadelerini kullandı.

Kansersiz Yaşam Derneği İcra Komitesi Başkanı Zeynep Ilıcalı da bu tür proje ve yardım gecelerinin kanser hastalarına büyük destek sağladığını, bunun yanı sıra maddi geliri düşük hastaların da hastalığı daha rahat koşullar çerçevesinde atlatmalarında önemli rol oynadığını ifade etti.

Aynı zamanda sağlıklı bireylere kansersiz yaşam için gereken bilgi, birikim ve deneyimleri aktarmanın en büyük amaçları arasında olduğunu işaret eden Ilıcalı, bu sebeple projenin büyük anlam ve önem taşıdığını kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Nilüfer, Kanserde Erken Teşhise Dikkat Çekmek İçin Sahne Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement