Sosyal Medyaya Damga Vuran 15 Bin Liralık Fistan Teyzeleri Güldürdü - Son Dakika
Ekonomi

Sosyal Medyaya Damga Vuran 15 Bin Liralık Fistan Teyzeleri Güldürdü

Dünyaca ünlü bir markanın, pazarda 15 liraya satılan "basma pazen fistan"ı 15 bin liradan satışa çıkarması sosyal medyaya damga vurdu. Fistanın fiyatı, sokaktaki teyzeleri de şaşkına uğrattı.

21.02.2017 22:42  Güncelleme: 22:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü bir marka, ninelerin giydiği elbiseyi satışa çıkardı. Deseniyle tamamen fistana benzeyen elbisenin fotoğrafı günlerdir konuşuluyor. Sosyal medaynın gündemine oturan olayın en ilginç yanıysa, orijinali 15 lira olan fistanın fiyatının, markalı hale gelince 15 bin liraya fırlaması. Kanal D haber pazara çıkarak elbiseyi vatandaşa sordu.

SOSYAL MEDYA BU FOTOĞRAFI KONUŞUYOR

Pahalı olan versiyonun bir diğer farkı da yüzde 100 ipekten olması. Ancak elbisenin modeli ve deseni tamamen ninelerimizin giydiği kıyafete benziyor. Ancak fiyatları arasında dünyalar kadar fark var. Birisi pazarda 15 liraya satılırken, diğeri tam olarak 15 bin liraya alıcı buluyor.

TÜRKİYE'DE SADECE 2 TANE VAR

Görenleri hayrete düşüren elbiseden Türkiye'de sadece 2 tane bulunuyor. Fotoğrafları sosyal medyada olay olan elbiseyi Türkiye'den kimlerin alacağı merak konusu.

EN GÜZEL CEVABI TEYZE VERDİ

Kanal D muhabiri pazara çıkarak iki elbisenin peşine düştü. Elbisenin fiyatını duyan teyzeler şaşkınlığını gizleyemezken, "Bu elbiseye o parayı verir misiniz?" sorusuna sadece gülerek cevap verdiler.

"ÜSTÜNLÜK KURMA TELAŞI VAR"

Peki insanlar bu kadar parayı neden veriyor? Psikolog Ozanser Uğurlu," Çünkü bir markaya, bir statüye ait. Özellikle de sosyo-ekonomik düzeyi daha iyi olanlar arasında, farklı olma, farkedilme, beğenilme, hatta üstünlük kurma telaşı var." diyor.

Sosyal Medyaya Damga Vuran 15 Bin Liralık Fistan Teyzeleri Güldürdü

Son Dakika Ekonomi Sosyal Medyaya Damga Vuran 15 Bin Liralık Fistan Teyzeleri Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement