Nissibi- Kahta Arası Duble Yol Çalışmalarına Başlandı - Son Dakika
Yerel

Nissibi- Kahta Arası Duble Yol Çalışmalarına Başlandı

Nissibi- Kahta Arası Duble Yol Çalışmalarına Başlandı

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Nissibi-Kahta arasındaki duble yol çalışmalarını inceledi.

09.10.2016 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Nissibi-Kahta arasındaki duble yol çalışmalarını inceledi.

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak'la birlikte Kahta ilçesine bağlı Narince Köyü'ne giderek, Nissibi-Kahta arasında başlayan duble yol çalışmalarını inceledi. Başkanvekili Aydın ve beraberindekiler, otoban standardında yapılan ve bitirildiğinde Kahta ile Nissibi arasındaki 50 kilometrelik yolu 41 kilometreye düşürecek olan duble yol çalışması ile ilgili firma yetkililerinden bilgi aldı. 3 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan çalışma hakkında konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Yolun sözleşmesinin imzalanmasıyla birlikte iş teslimi yapılarak yapım çalışmalarına geçtiğimiz hafta başlandı. Bilindiği gibi, Nissibi Köprüsünün açılmasıyla birlikte doğu-batı arasında çok önemli bir bağlantı kuruldu. Nissibi'nin açılmasıyla Adıyaman'ın doğuya açılan kapısı sağlanmış ve bölge kör nokta olmaktan kurtarılmıştır. Bu yol hem bir ticaret yolu hem de kültür ve turizm yolu olacaktır. Ulaşım medeniyetse burası da adeta medeniyetin bir merkezi konumuna gelecektir. Narince ve Kahta arası farklı bir güzergahtan geçecek ve oradan 240 kilometre uzunluğunda Atatürk Barajı üzerinde bir köprü yapılacaktır. ve yine bu güzergah üzerinde bulunan Yenişehir ve Ballı arasında iki adet viyadük yapılacak. Bu viyadüklerin uzunluğu 300 metre olacaktır. Yolun platform genişliği 25 metre olup iki gidiş, iki dönüş olmak üzere 4 şeritli bir yol olacaktır. Yol BSK yapılarak otoban standardında olacaktır. Bu yolun 3 yıl içerisinde bitirilmesi öngörülmektedir" dedi.

Yolun KDV ile birlikte maliyetinin 286 milyon TL olduğunu anlatan Aydın, çalışmaların daha kısa sürede bitirilmesi yönünde firma yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde olumlu sonuç aldıklarını, firma yetkililerin 2 yıl içerisinde çalışmaları tamamlama sözü verdiğini söyledi.

Adıyaman Valisi Abdullah erin ise, duble yol çalışmasının Adıyaman'ın en önemli ve prestijli projelerinden biri olacağını vurgulayarak, "Bilindiği gibi Nissibi Köprüsü Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı yapılarak hizmete sunulmuştu. Köprünün hizmete sunulmasının ardından Kahta-Nissibi arası duble yol çalışmaları da başladı. Kaliteli ve yüksek standartlarda yapılacak bu yolun tamamlanmasıyla birlikte Kahta-Nissibi arası mesafe düşürüldüğü gibi zaman ve yakıt tasarrufu sağlayarak ülke ekonomimize ciddi bir katkı sağlanacaktır. Ayrıca, Nemrut Dağı gibi turistik değerlerimiz ve inanç turizmi potansiyelimiz göz önüne alındığında ilimizin turizm ekonomisine de ciddi bir canlılık getirecektir" ifadelerini kullandı.

Yol çalışmaları öncesinde Mülk Köyü'ne de uğrayan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Vali Abdullah Erin ve Adıyaman milletvekilleri, burada vatandaşlarla bir araya gelerek, yaz aylarında suyun azalması ile birlikte bataklığa dönüşerek çevre kirliliğine neden olan göletin için çalışmalara başlanacağı müjdesini verdi.

Aydın ve beraberindekiler, inceleme ve ziyaretlerinin ardından bölgeden ayrıldı, - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nissibi- Kahta Arası Duble Yol Çalışmalarına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement