Nissibi Köprüsü Ekim Ayında Trafiğe Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Nissibi Köprüsü Ekim Ayında Trafiğe Açılıyor

Nissibi Köprüsü Ekim Ayında Trafiğe Açılıyor

Atatürk Baraj Gölü üzerinde inşa edilen ve Adıyaman'ın doğuya açılacak kapısı olan 610 metre uzunluğundaki Nissibi Köprüsü Ekim ayında araç trafiğine açılıyor.

06.04.2014 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Baraj Gölü üzerinde inşa edilen ve Adıyaman'ın doğuya açılacak kapısı olan 610 metre uzunluğundaki Nissibi Köprüsü Ekim ayında araç trafiğine açılıyor.

Adıyamanlı vatandaşlar tarafından yıllardır özlemle beklenen Nissibi Köprüsü'ne giderek buradaki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Mahmut Demirtaş, ilgili firma yetkilisinden köprünün son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Adıyaman ve Diyarbakır ile birlikte birçok ilin geçiş noktası olacak Nissibi Köprüsü'nün hizmete sunulması ile birlikte mevcut karayolunun 60 kilometreye kadar kısaltılarak bölgedeki ulaşımın daha rahat ve güvenli bir şekilde yapılmasına imkan verilecek. Zaman ve yakıt tasarrufu sağlayarak ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunmanın yanı sıra Adıyaman'ın Nemrut Dağı gibi turistik değerleri ve inanç turizmi göz önüne alındığında, yapılacak köprünün bölgenin turizm ekonomisine de ciddi bir canlılık getireceği bekleniyor. İstanbul Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden sonra Türkiye'nin üçüncü büyük eğik kablolu köprüsü olan Nissibi Köprüsü bir mühendislik harikası olup, (Cable Stayed) olarak adlandırılan kablo sistemi ve gergin kablo askılı çelik ortotropik döşemesi ile Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Köprünün Adıyaman tarafına ait ardgermeli olarak inşa edilen betonarme tabliyeleri tamamlanmış olup, çelik tabliyeleri ise duba aracılığı ile suda yüzdürülerek köprü eksenine monte edilme çalışmaları devam ediyor. Nissibi Köprüsü'ne giderek çalışmaları yerinde inceleyen Vali Mahmut Demirtaş, köprünün Adıyaman halkı tarafından yıllardır özlemle beklendiğini ifade etti. Mühendisliğin son harikası olarak inşa edilen köprünün bitirilmesiyle birlikte Adıyaman'ın ve bölgesinin sosyoekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Vali Demirtaş, "Nissibi Köprüsü'nün yapımına yaklaşık iki yıl önce başlanmıştı. İnşallah bu yılın Ekim ayında bitirilerek halkımızın hizmetine sunmayı öngörüyoruz. Bu köprü bitirildiğinde Türkiye'nin en önemli eserlerinden bir tanesi ortaya çıkmış olacaktır. Köprünün araç trafiğine açılması ile Adıyaman artık bir kör nokta olmaktan çıkarılarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile çok rahat bir şekilde ulaşım sağlanmış olacaktır. Bu da Adıyaman'ın hem sosyoekonomik kalkınmasına sebep olacak hem de turizmin canlanmasına neden olacaktır. Şu anda heyecan ve özlemle Ekim ayını bekliyoruz" dedi.

Nissibi Köprüsü'ndeki incelemelerin ardından Vali Mahmut Demirtaş ve Kahta Kaymakamı Metin Esen yol güzergahında bulunan Gerger ilçesine bağlı Güzelsu köyüne geçerek vatandaşlarla bir araya geldi. Güzelsu köyünde köy muhtarı ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Demirtaş, köylülerle sohbet ederek varsa sorunlarını dinledi. Köylülerin taleplerini içeren yazılı dilekçelerini alarak gereğini imkanlar ölçüsünde yerine getireceklerini ifade eden Vali Demirtaş, "KÖYDES Projeleri kapsamında köylülerimizin alt yapı sorunlarını büyük ölçüde çözdük. Köylülerimizin talep ettikleri diğer sorunlarını da inşallah el ele vererek, gönül birliği içerisinde çözeceğiz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nissibi Köprüsü Ekim Ayında Trafiğe Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement