Nizami'nin İdam Edilmesine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Nizami'nin İdam Edilmesine Tepkiler

Bangladeş Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesi nedeniyle Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kahramanmaraş'ta gıyabi cenaze namazı kılındı.

13.05.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bangladeş Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesi nedeniyle Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kahramanmaraş'ta gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gaziantep'teki Ulu Cami'de cuma namazının ardından avluda toplanan bir grup, idam edilen Nizami için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namazın ardından grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Özcan Fidan, çatışmayı, karmaşayı, kan dökmeyi körükleyen hiçbir politikayı tasvip etmediğini belirtti.

İnsan varlığına değer vermenin inanç gereği olduğunu ifade eden Fidan, "Kendilerinde bu inanca ait iz taşıyan herkesi aklı selimle hareket etmeye davet ediyoruz. İdam edilerek şehit edilen Nizami'ye Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi.

Cemaat-i İslami mensuplarına yönelik baskı, yıldırma ve sindirip yok etme politikalarının Bangladeş'e barış getirmeyeceğini vurgulayan Fidan, şöyle devam etti:

"Emperyalizm, İslam coğrafyasında postallarıyla cirit atarak, Müslüman'ı Müslüman'a kırdırmaya devam ediyor. Bu hakların tesisi için Müslümanların güçlü olması gerekir. Bunun da yolu D-8'i canlandırmaktır. Her şeye rağmen Mısır, İran, Suriye, Yemen, Suudi Arabistan, Irak ve Türkiye aynı masa etrafında bir araya gelmelidir."

Grup, açıklamanın ardından dualar okuyup dağıldı.

Malatya'daki tören

Malatya'da Yeni Cami'de cuma namazını kılan bir grup dernek üyesi Soykan Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada gıyabi cenaze namazı kılanlar adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre, İslam ülkelerinde yaşanan sıkıntıların ardında ırkçı emperyalizmin olduğunu söyledi.

İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların bir benzerinin Bangladeş'te yaşandığını belirten Emre, Nizami'nin haksız yere idam edildiğini vurguladı.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından, Nizami'nin idam edilmesi nedeniyle Atatürk Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı ve ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Derneğin Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Bolat, açıklamasında, darbeci ve baskıcı rejimlerin gölgesinde kalınarak idam kararının alındığını ve bu kararla Bangladeş'te huzurun tesis edilemeyeceğini belirtti.

Bolat, şunları kaydetti:

"Bütün bu kaos ortamını elini ovuşturarak izleyen İsrail'in güvenliği için kan ve gözyaşı tüm coğrafyaya hakim oldu. Emperyalizm İslam coğrafyasında postallarıyla cirit atarak Müslüman'ı Müslüman'a kırdırmaya devam ediyor. Bu olayların farkında olan Cemaat-i İslami itidalli duruşunu kaybetmemiştir. AGD olarak çatışmayı, karmaşayı kan dökmeyi körükleyen hiçbir politikayı tasvip etmiyoruz."

Şanlıurfa

Din-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanlığı üyeleri Nizami'nin idam edilmesini Balıklıgöl Platformunda protesto etti.

"İnsanların saadeti için buradayım", "Zulme dur demek için buradayım" yazılı pankartlar taşıyan grup daha sonra gıyabi cenaze namazı kılıp dualar okudu.

Din-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Şakir Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nizami'nin haksız ve dayanaksız gerekçelerle idama mahkum edildiğini söyledi.

Güven, "Zalim Bangladeş hükümeti tarafından kurulan, hakka, adalete ve İslam'a dayanmayan fasık, zorba bir kısım Nemrudi sistemlerin de desteğini alarak, uluslararası savaş suçu mahkemesi eliyle rezil bir kararla Nizami idam etti. Görülüyor ki yeryüzünde batıla gönül veren iblisin yardımcıları var oldukça, hakim ve hükmedici oldukları sürece bu idamların ne ilki ne de sonu olacaktır." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nizami'nin İdam Edilmesine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement