Nizami'nin İdam Edilmesine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Nizami'nin İdam Edilmesine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Nizami'nin idam edilmesine tepkiler Platform sözcüsü Abdullah Kılınç'ın basın açıklanması yapması Şehitler için giyabi cenaze namazının kılınması Nizami'nin idam edilmesine tepkiler Kahta ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı Bangladeş Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesi nedeniyle Adıyaman'ın Kahta ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

14.05.2016 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Nizami'nin idam edilmesine tepkiler

Platform sözcüsü Abdullah Kılınç'ın basın açıklanması yapması

Şehitler için giyabi cenaze namazının kılınması Nizami'nin idam edilmesine tepkiler

Kahta ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı

Bangladeş Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesi nedeniyle Adıyaman'ın Kahta ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kahta Gönüller Platformu tarafından 100. Yıl parkında terör olaylarını kınama, şehitleri anma töreni düzenlendi.

Platform sözcüsü Abdullah Kılınç, yaptığı açıklamada, binlerce cana mal olan ve halen de sürmekte olan terörün bugün yine ciğerleri dağladığını söyledi.

İslam coğrafyasında yaşanılan bu sıkıntıların bir benzerinin Bangladeş'te yaşandığını dile getiren Kılınç, şunları kaydetti:

"Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Liderlerinden Motiur Rahman Nizami sözde 'insanlığa karşı suç işlediği' gerekçesiyle verilen idam kararı mahkemece onanarak idam edilmiştir. Şehadeti kutlu, makamı ali olsun. Zulüm ilelebet devam edemez.

Dünyanın vicdanında yer bulmayan, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, darbeci ya da baskıcı rejimlerin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Bangladeş'te barış ve huzur ortamının da tesis edilemeyeceği açıktır.

Bizler Kahta Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları mensupları olarak yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istiyoruz. Çatışmayı, karmaşayı, kan dökmeyi körükleyen hiçbir politikayı tasvip etmiyoruz. Her ne sebeple olursa olsun iç savaşları tasvip etmiyoruz"

Okunan basın açıklamasından sonra şehit olan asker ve idam edilen Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Nizami\'nin İdam Edilmesine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nizami'nin İdam Edilmesine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement