Nizip Eğitim Fakültesi'nde Türk Kültür Coğrafyası Sempozyumu Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Nizip Eğitim Fakültesi'nde Türk Kültür Coğrafyası Sempozyumu Gerçekleştirildi

Nizip Eğitim Fakültesi\'nde Türk Kültür Coğrafyası Sempozyumu Gerçekleştirildi

Gaziantep’in Nizip ilçesinde ilk defa II. Uluslararası Türk Kültür Coğrafyasında Eğitim ve Sosyal Bilimler Sempozyumu düzenlendi.

09.05.2016 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in Nizip ilçesinde ilk defa II. Uluslararası Türk Kültür Coğrafyasında Eğitim ve Sosyal Bilimler Sempozyumu düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Eğitim Bilimleri Araştırmaları Derneği işbirliğiyle II. Uluslararası Türk Kültür Coğrafyasında Eğitim ve Sosyal Bilimler Sempozyumu düzenlendi.

10 farklı ülkeden 176 bildiri ile 180 bilim insanının katıldığı sempozyuma, Sivas Vali Yardımcısı Halil Berk, YÖK Denetleme Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan, GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, GAÜN Genel sekreteri Ercan Eroğlu, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve öğretim elemanı katıldı.

GAÜN Nizip Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda yapılan açılış töreninde konuşan GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Bağcı, "İlklerin Üniversitesi olan Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi'nin Türkiye'de ve dünyada çok sayıda projeye ev sahipliği yaptığını belirtti. Prof. Dr. Bağcı, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun'un bu türdeki çalışmalara sonuna kadar destek verdiğini ifade ederek, ayrıca Nizip'te ilk defa uluslararası bir kongrenin yapıldığını söyledi.

Fakülte Dekanı ve aynı zamanda Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Türk Dünyası Coğrafyasında yer alan tüm Türk Halklarının bulunduğu coğrafya ve evrensel nitelikte gerçekleşen anlamlı bir sempozyumda kıymetli bilim insanlarının bilgi birikimlerinden faydalanmak ve aralarında görmekten onur duyduklarını belirtti.

Sempozyum açılış panelinden önce düzenleme kuruluna plaket takdimi yapıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nizip Eğitim Fakültesi'nde Türk Kültür Coğrafyası Sempozyumu Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement