Nizip'te 2 Aile Arasındaki Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Nizip'te 2 Aile Arasındaki Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Nizip\'te 2 Aile Arasındaki Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 2 aile arasında Mahmut Eker'in ölümüyle başlayan kan davası, kanaat önderlerinin araya girmesinin ardından verilen barış yemeğiyle sona erdi.

30.04.2016 16:00  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde, iki aile arasında Mahmut Eker'in ölümüyle başlayan kan davası, kanat önderlerinin araya girmesinin ardından verilen barış yemeğiyle sona erdi.

Nizip'in Belkıs Mahallesi'nde geçen 29 Ocak'ta Eker ve Akdemir ailelerine mensup kişiler arasında yaşanan kavgada silahla vurulan Mahmut Eker hayatını kaybetmişti. Eker ve Akdemir aileleri arasında başlayan kan davasının sona ermesi için kanaat önderleri araya girdi. Husumetin sonlandırılması yapılan görüşmeler sonucu ailelerin ikna edilmesi üzerine bir düğün salonunda barış yemeği verildi. Yemeğe HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul da katıldı. Yemeğe gelenler, polis tarafından üst aramasından geçirelerek içeriye alındı. Aile bireyleri, verilen yemeğin ardından yapılan dua ile kan davasını sonlandırdı.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, ailelerden geçmişi unutmasını isteyerek "Benim her iki aileden isteğim şudur; bugün itibariyle geçmişte yaşanan olayın unutulması ve bundan sonra hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeleridir. Yapılan barışın Ortadoğu'da yaşanan savaşlara da vesile olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nizip'te 2 Aile Arasındaki Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement