Nizip'te Okul Açılışı - Son Dakika
Yerel

Nizip'te Okul Açılışı

Nizip\'te Okul Açılışı

Nizipli hayırsever işadamı Mehmet Bildirici tarafından yaptırılan 33 derslikli okul açıldı.

23.09.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nizipli hayırsever işadamı Mehmet Bildirici tarafından Atatürk Mahallesi'ne yaptırılan 33 derslikli okul düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Eğitme Yüzde Yüz Destek" ve "Bir Tuğlada Sen Koy" projeleri kapsamında hayırsever işadamı Mehmet Bildirici tarafından yaptırılan ve babasıyla annesinin adını verdiği "İŞMONT Halil Meziyet Bildirici İlkokulu ve Ortaokulu" öğrencilerle buluştu.

Vali Erdal Ata, törendeki konuşmasında, devlet vatandaş işbirliği yaptırılan okulun tüm hayırseverlere örnek olmasını istedi.

Okulun öğrencilere ve görev yapacak olan eğitimcilere hayırlı olmasını dileyen Ata, şunları kaydetti:

"Ülkemizin olduğu gibi ilimizinde en önemli sorunlarının başından eğitim sorununun geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu çerçevede bir taraftan devletin tüm imkanlarını ilimizdeki eğitim yatırımlarının yapılması için seferber ederken öbür taraftan ilimizdeki hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların katkısını sağlamaya da devam ediyoruz. 2011 yılında başlatılan "Bir Tuğlada Sen Koy" projesi kapsamında bugüne kadar 82 hayırseverimizle protokol imzalanmıştır. Bu protokollerin büyük kısmı okul yaptırmak üzere, bir kısmı nakit bağış bir kısmı da arsa bağışı olmak üzere hayata geçirilmiştir."

İşadamı Mehmet Bildirici ise eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım anlamına geldiğini vurguladı.

Vali Ata'nın işadamı Bildirici ve ailesine plaket takdim ettiği törene, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı ve Ali Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile çok sayıda davetli katıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nizip'te Okul Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement