Nkü ile Tttsd Arasında İşbirliği Protokolü - Son Dakika
Güncel

Nkü ile Tttsd Arasında İşbirliği Protokolü

Namık Kemal Ünivertesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi ile Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD) arasında işbirliği protokolü imzaladı.

01.03.2016 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Namık Kemal Ünivertesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi ile Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD) arasında işbirliği protokolü imzaladı.

Protokol kapsamında, fakültede öğrenime başlayan bir öğrencinin birinci sınıftan başlayarak okulu bitirene kadar tekstil fabrikasında iş koçluğu yapacak ve mezun olmasının ardından aynı fabrikada göreve başlayacağı bildirildi.

TTTSD Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Canpolat, Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de tekstil sektörünün çok önemli bir konumda olduğunu belirtti.

Türkiye'de ihracatın yüzde 18'ini tekstil sektörünün oluşturduğunu söyleyen Canpolat, "Ülkemizde, tekstil sektörü ileride bu gününden daha iyi bir konumda olacak. Türkiye'de tekstil sektörü en önde gelen sektörlerden biri. Üniversiteler ile sanayici bir arada bazı çalışmalar yapmalı diye düşünüyorduk. Bu protokol ile bizler de, NKÜ ile bu iş protokolünü hayata geçirdik. Tekstil fabrikalarımızda öğrencilerimiz birinci sınıftan son sınıfa kadar rutin aralıklarla bulunacak ve mezun olunca da bu iş yerinde göreve başlayacak" dedi.

Yapılan törende konuşan Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise, öğrencilerin eğitimlerinin bitmesiyle birlikte istihdam garantisi ile karşı karşıya kalacaklarını kaydetti.

İmzalanan protokolün ilk etapta Çorlu Mühendislik Fakültesi tekstil bölümündeki 35 öğrenciyi kapsadığını ifade eden Şimşek "Fakültemizde öğrenim gören öğrencilerimiz, birinci sınıftan itibaren zaman zaman derneğin belirleyeceği tekstil fabrikalarında bulunarak öğrendiği teorik bilgileri pratiğe dönüştürecek. Dördüncü sınıftan mezun olduktan sonra da, burada istihdam edilecek. Öğrencilerimiz için de bizler için de çok sevindirici bir çalışma" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nkü ile Tttsd Arasında İşbirliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement