Nobel İlaç, İhraç Pazarlarına Moğolistan'ı da Ekledi - Son Dakika
Ekonomi

Nobel İlaç, İhraç Pazarlarına Moğolistan'ı da Ekledi

Nobel İlaç, İhraç Pazarlarına Moğolistan\'ı da Ekledi

20 ülkede kendi organizasyonu ile faaliyet gösteren ve 50'ye yakın ülkeye ihracat yapan Nobel İlaç, ihraç pazarlarına en son Moğolistan'ı da ekledi.

09.04.2014 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 50'nci yılını kutlayan, Türkiye'de ve dünyada yarım asırdır insan sağlığını ve yaşam kalitesini artırmak üzere çalışan Nobel İlaç, yurtiçi ve yurtdışındaki toplam 2 bin 300 kişilik çalışan kadrosuyla dünya oyuncusu olma yolunda hızla ilerliyor

20 ülkede kendi organizasyonu ile faaliyet gösteren ve 50'ye yakın ülkeye ihracat yapan Nobel İlaç, ihraç pazarlarına en son Moğolistan'ı da ekledi.

Yurtdışında faaliyet gösterdikleri coğrafyayı büyüterek dünya oyuncusu olmayı hedeflediklerini belirten Nobel İlaç İcra Kurulu Üyesi Numan Balki, şunları söyledi: "BDT ülkeleri, Balkanlar ve Doğru Avrupa'da varız. Yakın zamanda Moğolistan'da da faaliyetlerimize başladık. Uzakdoğu, Ortadoğu ve Afrika coğrafyasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Önemli bir pazar olan Rusya'da çok sayıda ürünümüzü ruhsatladık ve pazara yönelik hedefimizi gerçekleştirmenin gayreti içindeyiz. 2020'de Afrika'dan Uzakdoğu'ya geniş bir coğrafyada onlarca ülkede daha kadrolarımızla var olacağız."

Cari fazlası olan tek ilaç firması, Nobel İlaç

Faaliyet gösterdikleri ülkelere bitmiş ürün ihracatlarının dışında başka pek çok bölgedeki müşterilerine de hammadde ve bitmiş ürün ihracatı yapan Nobel İlaç, yüzde 100 Türk sermayeli uluslararası bir ilaç firması olarak her yıl önemli ihracat rakamlarına imza atıyor. 2014'e de başarılı bir ihracat performansı ile girdiklerini belirten Numan Balki, "Türkiye'de cari açık önemli bir konudur. Türk ilaç sektörünün cari açığına baktığımızda 4 milyar dolara yaklaştığını görüyoruz. Nobel İlaç olarak ihracatımızı her yıl ileriye taşıma başarısı gösteriyoruz ve bu sayede cari fazlası olan tek ilaç firmasıyız. Ülkemizin ekonomisi açısından sağladığımız bu katkı bizim için çok önemli" diye konuştu.

2 bin 300 kişilik istihdam

Kendi organizasyonlarını kurarak yer aldığı 20 ülkede 1.000'den fazla çalışanı ile hizmet veren Nobel İlaç'ın Türkiye'de de 1.300 çalışanı bulunuyor.

Nobel İlaç'ın Türkiye, Kazakistan ve Özbekistan'da dört üretim tesisi bir de AR-GE merkezi bulunuyor. Kazakistan'daki fabrika, ülkedeki yabancı sermayeli ilk üretim tesisi olma özelliğinin yanı sıra ülkede iyi üretim standartları-GMP sertifikası olan ilk fabrika özelliğini de taşıyor. Numan Balki, "Kazakistan'daki tesisimizin yıllık üretim kapasitesi 50 milyon, Özbekistan'daki tesisimizin kapasitesi de 25 milyon kutu. Bu tesislerimizde tablet, kapsül, ampul, şurup, süspansiyon, krem ve merhem formlarının tamamı üretiliyor. Kazakistan'daki üretim tesisimiz, 1 milyar dolara yaklaşan ülke pazarının ikinci büyük üreticisi konumunda. 200'e yakın farmasötik formda 60'tan fazla ürün var. Özbekistan'daki portföyümüzde ise 160'a yakın farmasötik formda 50'den fazla ürün mevcut. Başka ülkelerde de yatırım planlarımız var" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Nobel İlaç, İhraç Pazarlarına Moğolistan'ı da Ekledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement