Nobel Ödüllü Sancar'ın Adı Eğitim Köyünde Yaşayacak - Son Dakika
Teknoloji

Nobel Ödüllü Sancar'ın Adı Eğitim Köyünde Yaşayacak

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde açılacak eğitim köyüne Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı verilecek.

01.04.2016 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AHMET ERKAN YİĞİTSÖZLÜ - Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde açılacak eğitim köyüne Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı verilecek.

Proje Koordinatörü ve İngilizce öğretmeni Harun Reşit Sevimli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Aziz Sancar Eğitim Köyü"nde sınavla alınacak öğrencilerin temel bilimlerde eğitim almalarının yanı sıra bazı sanat ve spor dallarında etkinliklere katılacaklarını söyledi.

Ceyhan Irmağı vadisinde 110 dönümlük ormanlık alana kurulan eğitim köyünün 22 Mayıs'ta açılmasının planlandığını belirten Sevimli, "Doğal güzellikler arasında bulunan eğitim köyünü kurmaktaki temel amacımız, belli zeka düzeyindeki öğrencilerin yaz tatili süresince akademik seviyelerini yükseltmek, resim, müzik ile spor alanlarında kabiliyetlerini geliştirmektir." dedi.

"Yeni Aziz Sancarlar yetiştireceğiz"

Daha önce Berke Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı sırasında mühendis ve işçilerce konaklama merkezi olarak kullanılan ve 15 yıldır atıl durumda olan kampın Düziçi Belediyesi tarafından eğitim köyüne dönüştürüldüğünü anlatan Sevimli, şöyle konuştu:

"Öğrenci seçiminde çok titiz davranacağız. Türkiye'nin her yerinden ve yurt dışındaki gurbetçi çocuklarımızdan sınavla öğrenci alacağız. 125 öğretmen kadromuzdan 75'i akademik, 45'i de resim, müzik ve spor branşlarında eğitmenlik yapacak. Düziçi, Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan köy enstitüsü ve öğretmen okulu ile eğitimde kendisini ispatlamış bir ilçe. Şimdi kendimize kimya dalında Nobel Ödülü alan bir bilim adamımızı rehber seçtik. Buradan yeni Aziz Sancarlar yetiştireceğiz."

Proje hakkında Aziz Sancar ile telefon ve e-mail aracılığıyla sık sık görüştüğünü aktaran Sevimli, "Prof. Aziz Sancar hocamız böyle bir projeye isminin verilmesinden oldukça mutlu olduğunu ifade etti. Proje ile yakından ilgileniyor. Önerilerini hayata geçirmek için çalışıyoruz. Eğitim köyümüzün logosunu kendisi belirledi, açılış töreninde bulunacaklarını söyledi. Aziz Sancar hocamızın adını bu ilim yuvasında ölümsüzleştireceğiz, onun adına yakışır kalitede eğitim vereceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Nobel Ödüllü Sancar'ın Adı Eğitim Köyünde Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement