Nobel Ödüllü Yemenli Aktivistten Demokrasi Nöbetine Destek - Son Dakika
Güncel

Nobel Ödüllü Yemenli Aktivistten Demokrasi Nöbetine Destek

Nobel Barış Ödüllü Yemenli aktivist Tevekkül Karman, 15 Temmuz darbe girişimine karşı Ankara'ya gelip Kızılay Meydanı'nda demokrasi nöbetine katıldı.

25.07.2016 22:47  Güncelleme: 22:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'de dikatatörlüğe karşı sergilediği eylemlerle, Yemen halkının "Demir Kadın" veya "Devrimin Anası" olarak adlandırdığı ve 2011 yılında Nobel Barış Ödülü alan Tevekkül Karman, 15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek için Ankara'ya gelip Kızılay Meydanı'nda demokrasi nöbetine katıldı. Karman Ankara'da katıldığı demokrasi nöbetini Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafla duyurdu.

TEVEKKÜL KARMAN KİMDİR?

7 Şubat 1979'da Yemen'de dünyaya gelen Tevakkül Karman, Arap Baharı'nın bir parçası olan 2011 Yemen ayaklanmasının uluslararası kamuoyuna dönük yüzü oldu. Yemen halkı tarafından kendisine "Demir Kadın" ve "Devrimin Anası" adı verildi. 2011 yılında Nobel Barış Ödülünü Ellen Johnson Sirleaf ve Leymah Gbowee ile birlikte aldı. Böylece Nobel Ödülünü alan ilk Yemenli, ilk Arap kadın unvanının yanı sıra, bu ödülü alan ikinci müslüman ve en genç kadın oldu.

Karman, Yemenli bir gazeteci, politikacı ve uzun süredir Al-İslah partisinin üyesi ve 2005 yılında kurulan "Zincirleri Olmayan Kadın Gazeteciler" grubunun kurucularındandır. 2012 yılında Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığına kabul edilerek Tevekkül Karman adını almıştır.

Nobel Ödüllü Yemenli Aktivistten Demokrasi Nöbetine Destek

Son Dakika Güncel Nobel Ödüllü Yemenli Aktivistten Demokrasi Nöbetine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement