Nöbet Arkadaşını Öldüren Askere 5 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Nöbet Arkadaşını Öldüren Askere 5 Yıl Hapis

Silah arkadaşı Eren Özel'i, 'tüfeğiyle dürterek uyandırırken öldürmek'ten Ahmet Aktaş'a, 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan beş yıl hapis cezası verildi.

29.12.2014 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta, silah arkadaşı er Eren Özel'i, "tüfeğiyle dürterek uyandırırken öldürdüğü" iddia edilen er Ahmet Aktaş'a 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan beş yıl hapis cezası verildi. Karar duruşmasında dinlenen bilirkişi, er Özel'in derin bir uyku içindeyken vurularak öldüğünü ifade etti.

YATTIĞI YERDE VURULDU

Er Özel, 8 Eylül 2011'de Kahramanmaraş 5. Zırhlı Tugayı'nda askerliğini yaparken üst devresi er Ahmet Aktaş'la birlikte nöbete gitmişti. İddialara göre İlkin Aktaş uyumuş, sonra Özel aynı bölümde kıvrılarak uyumuştu. Özel, olayın ardından yattığı yerde sol gözünden vurulmuş vaziyette ölü olarak bulunmuştu. Önce erin intihar ettiği söylendi. Aynı gün ifadesi alınan Aktaş tüfeğinin duvara çarpıp ateş aldığını öne sürdü. İkinci ifadesinde, duvara yasladığı tüfeğin Özel'in üzerine düştüğünü, erin de tüfeği tutup ayağa kalkmak isterken patlama olduğunu iddia etti. Üçüncü ifadesinde, tüfeğin kapıya çarparak patladığını savundu. Dördüncü ifadesinde ise 'tüfeğiyle dürterek uyandırdığı sırada namluya dokunması' sonucu Özel'in kendisini vurduğunu iddia etti.

İHTİSAS KURULU 'UZAK' DEDİ AMA...

Aktaş'ın yasak olmasına rağmen kulübede neden şarjör taktığı, tüfeğin emniyetinin neden açık olduğu anlaşılamadı. ATK 1. İhtisas Kurulu tarafından verilen ilk raporda, "Özel'i öldüren kurşunun uzak atış mesafesinden atıldığı" ve ölümün kaza sonucu gerçekleşmiş olabileceği ifade edildi. Aktaş'a 'bilinçli taksirle adam öldürme' iddiasıyla 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı Gaziantep Askeri Mahkemesi'nde dava açıldı. Bu arada, Özel Ailesi'nin başvurusu üzerine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Nadir Arıcan'ın hazırladığı uzmanlık raporunda, Özel'in kasten öldürülmüş olabileceğini ifade edildi. Prof. Arıcan, atışın uzak değil, bitişik mesafeden yapıldığına dikkat çekerken, Özel'in sol kulağı arkasındaki sıyrık için de, "Ölüm öncesi ya da sonrasında sıyrık oluşturacak nitelikteki cisimlerle künt travma sonucu olduğunu düşündürmektedir" dedi. Özel'in dizlerini kendine çekip sol elini bacakları arasına sıkıştırmış haldeki görüntüsü karşısında da Arıcan, "Uyku pozisyonunda olduğunu düşündürmektedir. Bulgular Ahmet Aktaş'ın, namludan tutup kalkmak üzereyken silahın ateş alması öyküsünü desteklemiyor" dedi.

MAHKEME İKİNCİ RAPORA DA İKNA OLMADI

Askeri mahkeme, ATK ile Prof. Arıcan'ın raporlarını tekrar ATK 1. İhtisas Kurulu'na gönderdi ve çelişkinin giderilmesini istedi. Kurul 16 Temmuz 2014'te ikinci bir rapor hazırlayarak, mahkemeye sundu. İlk raporunu tekrar eden kurul, ölümün sanığın anlattığı şekilde gerçekleşmiş olabileceğinde ısrar ederek, "Kişinin bulunduğu ortam, olayda kullanılan silahın özellikleri, ateşli silahın mermi çekirdeği giriş yarası lokalizasyonları, atış mesafesi özellikleri birlikte değerlendirildiğinde, yaralanmanın sanık ifadesinde belirtildiği şekilde meydana gelmiş olabileceği mütalaa olunur" dedi.

ATK raporu ile ikna olmayan askeri mahkeme Gaziantep Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ergin Dülger'i davet ederek, dosyayı kendisine teslim etti.

BEŞ YIL HAPİS

Karar duruşması, 25 Aralık'ta görüldü. Mahkeme salonunda bir nöbet kulübesi maketi kuran ve 94 fotoğraflık bir slayt gösterisi yapan Prof. Dülger, sanığın öldürme kastıyla hareket etmediğini belirterek, "tüfeğin duvardan kayması sırasında sanığın tüfeği tutarken tetiğe basması veya dokunması daha yüksek bir olasılıktır" dedi. Dülger ayrıca, er Özel'in doğal uyku halinde hayatını kaybettiğini vurguladı. Askeri savcı da esas hakkındaki mütalaasında, sanık Ahmet Aktaş'ın emir ve talimatlara aykırı olarak şarjör taktığını, emniyet mandalını kapalı bulundurması gerekirken tek atışa getirdiğini ve tüfeği kontrol etmediğini kaydetti. Tüfeğin kendiliğinden patlamaya dair bir arızasının olmadığını vurgulayan savcı, er Aktaş'ın, "Dikkatsiz ve tedbirsiz şekilde hareket etmesi ve bu esnada elinin de tetiğe gelmesi ile" silahın ateş aldığını ve Eren Özel'in öldüğü ifade etti. Mahkeme de Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 85/1. maddesi gereğince 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan Aktaş'a beş yıl hapis cezası verdi. Özel Ailesi'nin avukatı Tonguç Aslan, kararı temyiz edeceklerini açıkladı.

(Kaynak: Radikal)

Nöbet Arkadaşını Öldüren Askere 5 Yıl Hapis
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Nöbet Arkadaşını Öldüren Askere 5 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • red: kurma kolu ni cekili, tufek niye emniyette degil, tetigi neden cektin.. 25 0 Yanıtla
  • Meto: Sakat mehmetcigim benim. Tüfekle insan uyandirilir mi 13 2 Yanıtla
  • DÜŞÜNÜR CEVALİ: Nisâ92. Bir mü’minin bir mü’mini öldürmesi olacak şey değildir. Ancak yanlışlıkla olması başka. Kim bir mü’mini yanlışlıkla öldürürse, bir mü’min köleyi azad etmesi ve bağışlamadıkları sürece ailesine diyet ödemesi gerekir. (Öldürülen kimse) mü’min olur ve düşmanınız olan bir topluluktan bulunursa, mü’min bir köle azad etmek gerekir. Eğer sizinle kendileri arasında antlaşma bulunan bir topluluktan ise ailesine verilecek bir diyet ve mü’min bir köle azad etmek gerekir. Bunlara imkân bulamayanın, Allah tarafından tövbesinin kabulü için iki ay ard arda oruç tutması gerekir. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. 12 2 Yanıtla
  • dadaş: kendi çocuğunu öldürselerdi bu cezayı verirmiydin 10 1 Yanıtla
  • hakan: az verilmiş arkadaş nasıl adalet üç yılda dışarı çıkar 6 3 Yanıtla
  • 1453 34: BİZ SİLAHLA UYANDIRAN DÜRTEN OYNAYAN ŞAKALAŞAN MİLLETİZ DEMİRDEN KORKUMUZ YOK SIRTIMIZ YERE GELMEZ :) 3 5 Yanıtla
  • jiyan: bir insanın oldürülmesine 5 yıl. . . . . bu mükafat. . . . 7 1 Yanıtla
  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement