Nöbet Kulübesinde Ölü Bulunan Er Oktay Can'ın Babasının Hak Arayışı Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Nöbet Kulübesinde Ölü Bulunan Er Oktay Can'ın Babasının Hak Arayışı Sürüyor

Nöbet Kulübesinde Ölü Bulunan Er Oktay Can\'ın Babasının Hak Arayışı Sürüyor

2009 yılında Tunceli’nin Hozat ilçesinde nöbet tuttuğu kulübede ölü bulunan piyade er Murat Oktay Can’ın babası, oğlunun ölümünün şüpheli olduğunu öne sürerek başlattığı hukuk savaşına devam ediyor.

27.03.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2009 yılında Tunceli'nin Hozat ilçesinde nöbet tuttuğu kulübede ölü bulunan piyade er Murat Oktay Can'ın babası, oğlunun ölümünün şüpheli olduğunu öne sürerek başlattığı hukuk savaşına devam ediyor.

Elazığ'a gelerek 8. Kolordu Komutanıyla ve diğer yetkililerle bir araya gelen Baba Oktay Can, hukuk mücadelesinde olumlu netice almaya yakın olduğunu ifade etti. Kolordu Komutanlığı yetkililerinin bilgisiyle davanın yeniden açılması için Antalya Cumhuriyet Savcılığına dilekçe vereceğini aktaran Baba Oktay Can, adaletin yerini bulması için mücadelesine devam edeceğinin altını çizdi. Aynı zamanda Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği Başkanı olan Oktay Can, yaşanan süreci ve gelinen noktayı anlattı.

Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Sarıtaş Jandarma Karakolu'nda askerlik görevini yaparken 5 Ekim 2009 tarihinde nöbette intihar ettiği ileri sürülen er Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, oğlunun ölümünün ardından kendilerine verilen 10 bin liralık tazminatı kabul etmediklerini, sorumlu olan komutanların tutuklanmasını istedi.

Elazığ'a gelen Baba Can, "Olayın ardından 8. Kolordu Komutanlığına açtığımız davanın ardından askeri savcı hemen komutanları arayarak dava açtığımı söyledi. Bu sebeple yolum defalarca kesildi. Eğer bir savcı adalet için varsa neden önümün kesilmesi için girişimlerde bulundu. Askeri savcılardan, savcı ve komutan, ben ile komutan arasındaki telefon görüşmelerinin kaydını istedik. Ancak bu çıkarılmadı. Yine askeri savcı olay yerine gittiği anda ilk önce Mehmet Özdemir adlı askere kanları temizletiyor. Sabaha karşı da nöbet kulübesi yıkılarak tüm deliller karartılmaya çalışılıyor. Ben o savcı hakkında da dava açtım ama Milli Savunma Bakanlığı askeri savcı olduğu için dosyayı işleme almadı. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde yapılan otopside de bizden kimse otopsiye çağrılmadı. Otopside ikinci mermi yeri estetikle kapatıldı. Biz bunu otopsi yapan doktora sorduk ancak bize anne babaya düzgün görünmesi için yaptıklarını ifade etti. Askeri savcıyla otopsiyi yapan profesör samimi olduğu için olayı kapatmak istediler. Türkiye'de benimle birlikte mağdur olan 5 bin aile var. Biz bu aileleri de yanımıza alarak bunların üstesinden geleceğiz" şeklinde konuştu.

"SORUMLULARIN TUTUKLANMASINI İSTİYORUZ"

Bu ve benzeri davaların sivil mahkemelerde görülmesini istediklerini aktaran Baba Can, "Biz dosyaların yeniden açılmasını istiyoruz. Bu davaların sivil mahkemelerde görülmesini talep ediyoruz. Askeri mahkemeler delilleri yok etmiştir. Çocuklarımız hayatlarını ne şekilde kaybetmiş olurlarsa olsunlar şehitliklerinin verilmesini istiyoruz. Bizim açtığımız davada Milli Savunma Bakanlığı suçlu bulundu. Dava sonucu kazandığımız 10 bin lira tazminatın suçu olan komutanlar tarafından ödenmesine karar verildi. Bizim istediğimiz para değil. Biz suçu olan komutanların tutuklanarak yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nöbet Kulübesinde Ölü Bulunan Er Oktay Can'ın Babasının Hak Arayışı Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement